Thuis aan de eettafel

Vandaag vertelt Patrick Neeleman, manager marketing & sales bij BELFOR over de aanpak van BELFOR rondom de corona-uitbraak. "De gezondheid van onze mensen staat voorop!"

Op het moment dat we Patrick aan de telefoon hebben is hij zelf ook thuis aan het werk. Normaal gesproken is hij dagelijks onderweg naar klanten en bezoekt hij de verschillende vestigingen van BELFOR in het land. Hij is vanuit huis nog steeds druk met de dagelijkse werkzaamheden, echter nu aan zijn eettafel. "Je wordt iedere dag creatiever,"  vult Patrick aan. "Het Face-timen of Skypen gebruik ik nu veel vaker om contact met onze relaties te houden. Verassend is dat onze klanten dit veelal waarderen, omdat er toch persoonlijk contact is in deze crisisperiode."
 
Patrick vertelt dat BELFOR, zoals ieder bedrijf, de nodige maatregelen heeft getroffen. “Onze mensen op de weg hebben alle benodigde beschermingsmiddelen voorhanden. Wat de bezetting de vestigingen betreft: alle vestigingen van BELFOR zijn nog volledig operationeel, waarbij een aantal collega’s vanuit huis werkt.
 
Onze geweldige mensen op de werkvloer rijden nu met bussen door het land die uit voorzorg minder vol zitten met collega’s dan gebruikelijk. Wanneer we op locatie aan het werk gaan, worden er vooraf de nodige vragen gesteld om zeker te weten dat er geen coronaverschijnselen op locatie zijn, zodat we onze mensen verantwoord het werk kunnen laten uitvoeren.
 
Om extra contact te houden met onze relaties, communiceren we nu extra via de telefoon en per Whatsapp. Daarnaast houden we onze relaties op de hoogte via onze wekelijkse nieuwsbrief en sociale media.
We zijn als calamiteitenbedrijf nog steeds 24/7 bereikbaar en blijven de werkzaamheden zo zorgvuldig mogelijk uitvoeren. Op verzoek van klanten kunnen wij eventueel ook aanvullend van dienst zijn.
 
Vanuit mijn huis houd ik dagelijks contact met de directie, stafmedewerkers en de klanten en we houden de berichtgeving rondom corona goed in de gaten.
 
Daarnaast is op 17 maart bekend geworden dat de schoonmaaksector op de lijst van cruciale beroepen is gekomen. Daarmee is onze sector een onmisbaar onderdeel van de vitale processen. Hierdoor kan de schoonmaak op veel plekken doorgaan, wat van groot belang is in deze tijd van crisis. Hierdoor krijgen onze mensen toegang tot kinderopvang en, wanneer nodig, voorrang op persoonlijke beschermingsmiddelen.
 
Op dit moment hebben we als BELFOR binnen Nederland de afspraak gemaakt dat, wanneer er coronagerelateerde schoonmaakaanvragen binnenkomen, wij deze vooraf met onze directie bespreken, voordat er een opdracht wordt aangenomen. Wij willen op dit moment geen commerciële slag slaan uit deze coronacrisis. Daarvoor heeft de crisis namelijk te veel impact op alle betrokken partijen. Wellicht dat andere organisaties dit wel doen, maar wij blijven doen waar we goed in zijn en dat is voor onze gedupeerden klaarstaan na een calamiteit, zoals een brand- of waterschade. BELFOR zegt daarmee niet de deur te sluiten voor coronaopdrachten, maar dat het bedrijf in Nederland eerst zekerheid wil hebben over wat de juiste aanpak is.
 
We zijn terughoudend als het gaat over de verwachtingen van de verdere verspreiding van het virus, maar vooralsnog kijken we positief vooruit en maken we er samen het beste van.

Keep up the good work. Laten we sterk met elkaar zijn!
 
Geplaatst op 20-03-2020


Share on: