Realtime dashboard maakt coronabesmettingen inzichtelijk

Softwarebedrijf Quant Base heeft een COVID-19 data dashboard ontwikkeld om dagelijks de officiële RIVM-gegevens over het aantal corona-besmettingsgevallen in Nederland te volgen. In dat dashboard wordt per provincie en per gemeente weergegeven hoeveel personen positief getest zijn op het virus en hoeveel besmettingen er per dag bijgekomen zijn. De ‘Smart Graph’ wordt dagelijks bijgewerkt, namelijk zodra het RIVM nieuwe gegevens beschikbaar stelt.

Smart Graph
Door op onderdelen te klikken kan je als bezoeker dieper ingaan op de gegevens. Het dashboard past zich namelijk aan bij elke selectie. Onderaan kan men desgewenst onderdelen toevoegen. Op een PC is het verder mogelijk om een pdf-bestand te exporteren, inclusief selecties voor communicatie.

Deze speciale Smart Graph is te bekijken op https://covid.smartgraph.bi. In de komende dagen verwacht Quant Base nog extra gegevens en landen aan het dashboard toe te kunnen voegen.


Quant Base
Quant Base is een Nederlands/Europees software bedrijf dat data inzichtelijk maakt voor (eind)beslissers door middel van visualisatie. Het bedrijf gebruikt daarvoor het eigen onafhankelijke interactieve dashboard, Smart Graph. Het dashboard is web-based en open sourced en kan zowel in de Cloud als op locatie worden geïmplementeerd. Heeft u suggesties ten aanzien van de Smart Graph? Quant Base staat open voor suggesties, die gemaild kunnen worden naar info@quantbase.eu.

 

Geplaatst op 23-03-2020


Share on: