Klassikale lessen nu in de virtual classroom

Omdat fysieke bijeenkomsten voorlopig niet mogelijk zijn, organiseert NIBE-SVV alle klassikale lessen nu in virtual classrooms. Dat geldt zowel voor Wft- en Wft-PE-opleidingen als voor andere mondelinge opleidingen. Via hun pc of laptop loggen cursisten en docenten in op het virtuele klaslokaal.

Virtual classrooms maken het mogelijk dat klassikale lessen ‘gewoon’ doorgang kunnen vinden. Cursisten loggen vanuit hun huis of vanaf hun werksituatie in op de klassikale les op de afgesproken dag en het afgesproken tijdstip. Reistijd is er dus ook niet bij. Net als bij gewone klassikale lessen zijn er bij een virtual classroom een docent en een groepje van 10-15 cursisten aanwezig. Ook in een virtual classroom zien de cursisten de docent en ziet de docent de cursisten. De docent geeft uitleg, stelt vragen (aan de groep of aan een cursist die hij aanwijst) of geeft (groeps)opdrachten; de cursisten kunnen op hun beurt aan de docent en aan elkaar vragen stellen.  
 
Dat de introductie van de virtual classroom bij NIBE-SVV samenvalt met de coronacrisis is overigens puur toeval. Aan de voorbereiding daarvan is al langer gewerkt en de introductie nu valt samen met de geplande introductie voor (in eerste instantie) examentrainingen. De virtual classroom biedt nu wel de mogelijkheid om ook op deze manier het normale leven, waar leren toch een onontbeerlijk onderdeel van is, doorgang te laten vinden. Maar ook na de coronacrisis blijven wij de virtual classroom aanbieden als innovatieve, aantrekkelijke en tijdsbesparende manier om opleidingen te volgen.
 
Cursisten die zich al eerder ingeschreven hebben voor ‘gewone’ klassikale lessen, krijgen de mogelijkheid deze lessen te volgen in een virtual classroom. Cursisten krijgen daarvan persoonlijk bericht. Inmiddels zijn al enkele tientallen klassikale lessen in een virtual classroom gegeven.
Geplaatst op 23-03-2020


Share on: