Bruiloftverzekeraars bieden geen dekking bij coronabesmetting

Meerdere bruiloftverzekeraars bieden geen vergoeding als een bruiloft wordt geannuleerd of verplaatst vanwege coronabesmetting bij het bruidspaar, getuigen of directe familie. Naar aanleiding van de corona-uitbraak passen verzekeraars hun voorwaarden aan. Dat blijkt uit een rondgang van ThePerfectWedding.nl bij de vijf belangrijkste bruiloftverzekeraars.

Normaal gesproken geldt de dekking wel wanneer de bruiloft niet door kan gaan, vanwege ziekte bij een van de belangrijke gasten. Bij ziekte door het coronavirus is dit dus niet bij iedere verzekeraar het geval.

De vijf bevraagde verzekeraars gaan verschillend om met de uitbraak van het virus. Zo kiezen Aon en Trouwzeker ervoor om niet uit te keren wanneer zij een melding binnenkrijgen van een geannuleerde of verplaatste bruiloft door het coronavirus. 


Wel coronadekking bij De Goudse en Ditzo 
De Goudse en Ditzo geven aan dat alle bruidsparen dekking hebben voor annulering of verplaatsing wanneer er een coronabesmetting optreedt. Zij blijken als enige ook nieuwe verzekerden nog altijd coronadekking te bieden. 

Een andere verzekeraar, Interweddings, merkte dat het aantal verzekeringsaanvragen toenam in de afgelopen weken. Het bedrijf biedt -mede daarom - sinds maandag 2 maart geen dekking meer in geval van coronabesmetting bij het bruidspaar, getuigen of directe familieleden. Alle bruidsparen die tot die datum een verzekering afsloten, kunnen nog wel aanspraak maken op een vergoeding wanneer hun bruiloft vanwege de ziekte niet meer door kan gaan. 


Bruiloft in Italië gecanceld: geen dekking
Twee Nederlandse bruidsparen die een bruiloft in Noord-Italië gepland hadden, zijn zich aan het oriënteren op andere locaties. Zij krijgen mogelijk geen van de gemaakte kosten vergoed door de verzekeraar. Pas wanneer de overheid reizen naar een bepaalde locatie verbiedt vanwege een epidemie, keren enkele verzekeraars (een deel van) de gemaakte kosten namelijk uit. Dit geldt voor De Goudse en Interweddings. Aangezien het Ministerie van Buitenlandse Zaken op slechts twee locaties in Italië ‘code rood’ heeft afgekondigd, geldt de dekking alleen voor die locaties.


Lees hier de uitgebreide informatie.

Geplaatst op 07-03-2020


Share on: