Topdrukte bij Stichting Salvage als gevolg van storm Ciara.

Stichting Salvage heeft een druk weekend achter de rug. Afgelopen zondag zijn de Salvagecoördinatoren 67 keer uitgerukt om gedupeerden bij te staan. Van die 67 meldingen waren er 47 het directe gevolg van storm Ciara die over het land trok.

Stormmeldingen begin van de middag tot 02.00 uur in de nacht
De eerste stormschade kwam om 13.15 uur bij Salvage binnen en soortgelijke meldingen bleven binnenstromen tot ongeveer middernacht. Pas toen werd het rustiger. De laatste melding als gevolg van de storm ontvingen wij om 02.00 uur.

De meest voorkomende oorzaak van de Salvagemeldingen betrof het afwaaien van dakbedekkingen: 31 in totaal. De overige meldingen betroffen voornamelijk schaden als gevolg van omgewaaide bomen en binnendringen van water als gevolg van de hevige neerslag.
 
Uit onderstaande kaart is duidelijk op te maken dat de meeste stormmeldingen uit Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland kwamen. Salvage ontvangt alleen die meldingen vanuit de brandweer, waarbij directe hulp en/of ondersteuning nodig is van onze Salvagecoördinator.
 

Tijdige waarschuwingen en preventieve maatregelen 
De meldingen geven de indruk dat de vele berichtgevingen en waarschuwingen door verzekeraars, brandweer en weerstations er toe hebben geleid dat er veel preventieve maatregelen zijn getroffen.

Het lijkt erop dat de kleinere, vaak te voorkomen schaden hierdoor minder vaak voorkomen dan in voorgaande stormen.

Geplaatst op 10-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: