AON kondigt overname Canadees Cytelligence Inc. aan

AON heeft vandaag de overname van Cytelligence Inc aangekondigd, een in Canada gevestigde cybersecurity-firma die voorziet in incident response advisory, digitale forensische expertise, veiligheidsadviesdiensten en cybersecurity-trainingen voor medewerkers om organisaties te helpen reageren op cybersecurity-bedreigingen en hun veiligheidspositie te verstevigen.

De overname zal Aon helpen zijn huidige dekking binnen de cybermarkt uit te breiden op een moment dat de cybereisen bijna jaar na jaar verdubbelen. De Cybersecurity Almanac van 2019 die door Cisco en Cybersecurity Ventures wordt gepubliceerd, voorspelt dat de cybergebeurtenissen tegen 2021 jaarlijks 6 triljoen dollar zullen kosten, aangezien de bedrijven het grootste deel van hun processen digitaliseren en vaak op afstand werken. Verwacht wordt dat de wereldwijde cyberverzekeringspremies zullen groeien van 4 miljard dollar in 2018 tot 20 miljard dollar in 2025. Volgens Aon's Global Risk Management Survey van 2019 werden cyberaanvallen geïdentificeerd als een top tien van risico's voor organisaties en wordt voorspeld dat ze in 2022 tot de top drie van risico's voor organisaties zullen behoren.
 
"Naarmate het aantal netwerkinbraken, datalekken, ransomware-aanvallen en vergelijkbare bedreigingen blijft toenemen in zowel frequentie als ernst, wordt de expertise in het reageren op cyberincidenten van cruciaal belang voor organisaties en verzekeringsmaatschappijen", aldus J Hogg, CEO van Aon's Cyber Solutions. "Het Cytelligence-team is zeer deskundig in het reageren op cyberincidenten, het beperken van ransomware en het trainen van medewerkers op het gebied van cybersecurity, wat onze positie als marktleider in zowel Noord-Amerika als de rest van de wereld zal versterken."
 
Cytelligence zal zich aansluiten bij het groeiende portfolio van Aon's Cyber Solutions, dat digitale risicomanagementdiensten, beveiligingsdiensten, professionele risico-oplossingen en een wereldwijde risico-adviespraktijk combineert. Deze overname verbetert de overname van Stroz Friedberg door Aon in 2016 en stelt Aon's Cyber Solutions in staat om een nog meer holistische portefeuille van diensten aan te bieden aan klanten, van proactieve veiligheidsdiensten tot het reageren op incidenten, tot het kwantificeren van risico's en het bemiddelen van verzekeringen.
 
"Samen zullen we complete proactieve oplossingen leveren, van risicobeoordeling en verzekering tegen cyberrisico's tot het veiligstellen van de verzekeringsdekking voor de bescherming van kritieke activa. Van de reactie op cyberinbreuken, effectief en efficiënt herstel van cyberincidenten tot nauwgezette gegevensverzameling en -bewaring", aldus Daniel Tobok, CEO van Cytelligence. "Eenvoudig gezegd kan alles wat met het internet is verbonden, worden gecompromitteerd. Proactieve bedrijven en hun raden van bestuur bereiden zich nu voor met proactieve acties met penetratietesten, kwetsbaarheidsbeoordelingen, beveiligingsaudits en training van hun medewerkers".
 
Cytelligence heeft kantoren in Toronto, Ottawa, New York, San Francisco en Miami. Het bedrijf heeft professionals in dienst op het gebied van cybersecurity en onderwijs, onderzoeken en forensische analyses. Het kantoor is opgericht in juni 2016.
 
De heer Tobok zal zich aansluiten bij Aon als de Canadese president, Aon's Cyber Solutions.
Geplaatst op 05-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: