MGF investeert in Letselschadebureau Kloppenburg

MGF, een investeringsfonds dat kapitaal, kennis en ervaring verstrekt aan groeiende bedrijven, brengt groeikapitaal in bij Letselschadebureau Kloppenburg, een vooruitstrevende speler op de Nederlandse letselschade markt die belangen behartigt van letselschadeslachtoffers. De onderneming kan hiermee versneld groeien middels buy & build.

Met behulp van de Rabobank is tegelijkertijd een buy-out gerealiseerd van twee aandeelhouders. Het management wordt per heden gevoerd door Edwin van Slooten en Peter Sonder.

Edwin van Slooten, algemeen directeur en mede-eigenaar van Letselschadebureau Kloppenburg: “In de afgelopen jaren hebben wij een sterke reputatie opgebouwd in de Nederlandse letselschade markt. Dit is met name te danken aan onze focus op hoogwaardige kwalitatieve dienstverlening. Ook hebben we veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de organisatie en een innovatieve ICT-omgeving. Vanwege de versnipperde markt zien we veel mogelijkheden voor groei, zowel autonoom als door middel van overnames. Deze groeiambitie willen we graag realiseren met de professionele ondersteuning van MGF.”

Heimen Smit, investment manager bij MGF, over de participatie: “Kloppenburg is een toonaangevende speler met een schaalbare aanpak en een sterk managementteam. Er vindt in toenemende mate consolidatie plaats in de markt. Kloppenburg is goed gepositioneerd om verder te groeien door middel van buy & build: het aankopen van soortgelijke organisaties en het geheel uitbouwen tot een grote speler. Wij zijn volledig complementair met het managementteam van Kloppenburg. We zijn ervan overtuigd dat we het natuurlijk partnerschap, essentieel in de samenwerking met al onze deelnemingen, uitstekend vorm kunnen geven.

Over Letselschadebureau Kloppenburg
Letselschadebureau Kloppenburg, gevestigd te Amersfoort, is actief in belangenbehartiging van letselschadeslachtoffers door heel Nederland. Veruit de meeste hulp wordt geboden aan slachtoffers van verkeersongevallen en bedrijfsongevallen. De ervaren letselschade experts van Kloppenburg ondersteunen letselschadeslachtoffers bij het verhalen van (letsel)schade door te onderhandelen met de (verzekeraar van) de aansprakelijke partij. De menselijke maat speelt daarin een belangrijke rol.

De reputatie van Kloppenburg in combinatie met een schaalbare aanpak van letselschade dossiers en een sterk managementteam biedt een sterke basis voor verdere groei. 

Over het investeringsfonds: MGF investeert in kansrijke ondernemingen in het mkb die behoefte hebben aan risicodragend kapitaal voor een management buy-out of voor groei. Een van de drijfveren achter MGF is het waarborgen van de continuïteit van familiebedrijven. MGF participeert uitsluitend met een minderheidsbelang. Het fonds beoogt een natuurlijke partner te zijn voor mkb-ondernemers. De Rabobank heeft als belangrijkste investeerder hiermee een aantrekkelijke oplossing voor groeiende mkb-bedrijven.
Geplaatst op 04-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: