FERMA 50 jaar: Thuiskomen in een internationale omgeving

Een 50-jarig jubileum is altijd een mooie mijlpaal om bij stil te staan. Helemaal als het een internationaal evenement is. Het Ferma Forum is dan ook een congres waar niemand in verzekeringsland omheen kan. McLarens Nederland uiteraard ook niet. Klaas Brand en Gerrit Taal lichten hun aanwezigheid bij het tweejaarlijks congres toe.

Het Ferma Forum heeft iets magisch,’"trapt Klaas Brand, Operationeel Directeur af. ‘Het is hard werken, maar wat bij iedereen blijft hangen, is het gevoel van verbondenheid, het netwerken en de gezellige momenten.’"

Dit jaar is McLarens er weer bij met een eigen stand. Vanuit de global organisatie krijgen de McLarens kantoren en affiliates de kans om deze stand als uitvalsbasis te gebruiken en met relaties af te spreken. 

"De professionaliseringsslag in de industrie én in onze organisatie geeft het geheel toch meer lading," vult Gerrit Taal, Algemeen Directeur, aan. "Wij bezoeken de Ferma al voor Vanderwal & Joosten partner werd van McLarens. Sinds de volledige overname zijn we ook standhouder en is de aanpak ook veel gerichter. Samen met het global marketingteam is het veel gemakkelijker om een eenduidige uitstraling neer te zetten. Ook zie je dat de wisselwerking tussen McLarens en de affiliates heel dynamisch is."

Werken op internationale basis, met inzet van regionale kennis
En net die dynamiek komt tot uiting tijdens het Ferma Forum. Het congres is vooral gericht op de insurance en risk managers. Zij zetten deze dagen volledig in om te netwerken, de laatste puntjes op de renewals te zetten en kennis te vergaren. Voor aanvullende dienstverleners in de verzekeringsmarkt, waaronder schade-expertisebureaus ook vallen, is het een uitgelezen moment om te laten zien wie je bent en wat je voor de markt kan betekenen. Voor McLarens is het daarnaast vooral een platform om te verbinden en kennis te delen. 

Hoe breng je je relaties in contact met een voor hen relevant netwerk, is volgens Gerrit de grote uitdaging. "Als McLarens Nederland werken we lokaal, maar beschikken we over een groot internationaal netwerk gericht op complexe schades."

"Dit netwerk zetten wij graag in voor onze relaties via ons European International Desk," vult Klaas aan, ‘één contactpersoon (Rudie van Veen), meerdere inzetbare kantoren én allemaal met een hoge kwaliteit qua kennis en dienstverlening.’ En uitgerekend hiervoor biedt het Ferma Forum een podium."

"Ons doel is geslaagd als wij onze relaties het gevoel kunnen geven dat zij thuiskomen bij ons. Het vertrouwen dat het goedkomt en aan een woord genoeg hebben. Niet alleen het contact met onze eigen collega’s is daarvoor heel belangrijk, maar ook de contacten met de rest van de markt. Onze concullega schade-expertisebureaus, verzekeraars en makelaars, samen streven we naar een professionele, in evenwicht zijnde verzekeringsmarkt. We doen het met en voor elkaar."

Rustpunt in het geheel
McLarens is dit jaar te vinden in IFEMA Hal 7, stand 81K vlakbij podium 2. "Iedereen die even behoefte heeft aan een pauzemomentje is welkom om in het McLarens Casa een kopje koffie te drinken,’ nodigen Klaas en Gerrit bezoekers van de Ferma uit. ‘Doe alsof je thuis bent en blaas even die stoom af, wij ontvangen je graag." 

Geplaatst op 20-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: