Schadegarant start met nieuwe service eXperience

Schadegarant geeft met eXperience invulling aan de wens van zijn verzekeraars om de klantreis bij autoschade en autoruitschade verder te optimaliseren. Via dochterstichting Glasgarant zijn ook de ruitschadeherstelbedrijven aan eXperience gekoppeld.

Foto: Directeur Frank van Donk

Een verzekerde kan via eXperience in een paar klikken zelf een schade melden, een afspraak voor herstel maken en de voortgang van het hersteltraject volgen. Met eXperience verhoogt Schadegarant niet alleen het serviceniveau aan verzekerden, ook de aangesloten verzekeraars, hun gevolmachtigd agenten én het herstelnetwerk profiteren van deze dienst. 


Schadegarant heeft hoge verwachtingen van eXperience. Volgens directeur Frank van Donk is dit een volledig nieuwe aanvulling op de bestaande dienstverlening van Schadegarant. “Waar we voorheen pas in actie konden komen nadat de schade gemeld was, staan we met eXperience al aan het begin van het schadehersteltraject klaar voor de klant. En daar profiteert niet alleen de verzekerde van. Het biedt ook voordelen voor de verzekeraar én de schadehersteller”. 

Meer gemak voor verzekerde 
De bestaande dienstverlening van Schadegarant zorgde altijd al voor een geruisloze afwikkeling van autoschades. Passend bij deze tijd willen Schadegarantverzekeraars hun klanten nog meer gemak bieden bij het melden van schade én het vinden van een schadeherstelbedrijf. Van Donk: “Klanten zijn gewend aan handige websites en apps die je in een paar klikken naar het gewenste resultaat brengen. eXperience sluit hier perfect op aan.” Via eXperience kan verzekerde eenvoudig, bijvoorbeeld met een smartphone, een aantal persoonlijke gegevens en gegevens over de schade invullen. Ook is het heel makkelijk om foto’s toe te voegen. Een schouwing vooraf is dan in veel gevallen niet meer nodig. Na het kiezen van een herstelbedrijf zal dat bedrijf binnen een werkdag contact opnemen om een afspraak te maken. eXperience houdt de verzekerde vervolgens per e-mail op de hoogte van de status en verzamelt alle relevante informatie op de track-and-trace pagina. Inloggen kan met het kenteken van de betreffende auto. 


Verzekeraar of gevolmachtigd agent blijft in beeld 
Via eXchange, het schadeafwikkelingsplatform van Schadegarant, is eXperience gekoppeld met de systemen van de aan Schadegarant deelnemende verzekeraars en gevolmachtigd agenten. Zo ontstaat er een optimale uitwisseling van data en dat levert veel efficiency in hun processen op. Frank van Donk licht toe: “Door dit platform als voorportaal aan ons bestaande proces toe te voegen ,verwachten wij dat de schadeafwikkeling bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten vereenvoudigt. Bovendien maakt eXperience het makkelijker om verzekerden naar ons herstelnetwerk te verwijzen”. Verder kan ervoor gekozen worden om de opmaak van eXperience te labelen met de vertrouwde huisstijl van de verzekeraar of gevolmachtigd agent. Dat zorgt ervoor dat deze gedurende het gehele schadehersteltraject bij de verzekerde in beeld blijft. 


Tijdwinst voor de schadehersteller 
De informatie die verzekerde via eXperience invult, koppelt Schadegarant direct aan een eXchange dossier. Zodra er een herstelbedrijf is gekozen, ontvangt dat bedrijf een notificatiebericht dat er een nieuw dossier klaarstaat. Dit dossier bevat alle benodigde gegevens van de verzekerde en het voertuig. Ook heeft de verzekerraar of volmacht er al (automatisch) dekking op afgegeven, wat betekent dat de herstelkosten - na goedkeuring van de calculatie - geclaimd kunnen worden. De foto’s die verzekerde zelf kan toevoegen, geven vaak een prima beeld van de schade. Hiermee kunnen herstelbedrijven de werkzaamheden direct inplannen. Van Donk vertelt: “De enthousiaste ervaringen van de herstelbedrijven die meededen met de pilot voor eXperience, bevestigde onze verwachtingen. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de reacties op onze nieuwe service.” 


Toelichting via webinars 
Schadegarant en Glasgarant organiseerden eind september een aantal webinars om zijn verzekeraars en herstelnetwerk zorgvuldig te informeren over wat eXperience inhoudt en voor hen betekent. De opnames van deze webinars zijn terug te vinden op de eXplain – Kennisbank pagina van Schadegarant. Van Donk sluit af: “Wij denken dat ons netwerk er klaar voor is. Omdat eXperience een volledig nieuwe service is, blijven wij natuurlijk bereikbaar voor feedback en vragen. Hiervoor hebben wij de komende weken onze capaciteit gereserveerd.”

Geplaatst op 04-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: