FERMA 50 jaar: Het belang van FERMA voor Sedgwick Nederland

Tijdens het FERMA Forum 2024 in Madrid benadrukte Sedgwick Nederland het belang van hun aanwezigheid op dit prestigieuze evenement voor de Europese risico- en verzekeringssector. Jeroen Fröhlich, CEO van Sedgwick Nederland, lichtte de deelname van zijn organisatie toe en ging in op de belangrijkste trends en uitdagingen die momenteel de sector beïnvloeden.

Volgens Fröhlich is het FERMA Forum een cruciale gelegenheid voor Sedgwick om met andere marktleiders en professionals te netwerken, kennis uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in risicomanagement. "FERMA is dé ontmoetingsplaats voor risicomanagers, verzekeraars en makelaars. Onze aanwezigheid hier stelt ons in staat om beter te begrijpen welke uitdagingen onze klanten en partners in Europa ondervinden, en om de innovaties te delen die wij binnen Sedgwick ontwikkelen om hen te ondersteunen."

Belangrijke thema's op de agenda
Tijdens FERMA Forum 2024 kwamen een aantal sleutelthema's aan bod die volgens Fröhlich grote invloed hebben op de risico- en verzekeringsmarkt. Een van de belangrijkste onderwerpen was klimaatverandering en duurzaam risicomanagement. "De toename van natuurrampen heeft directe gevolgen voor de risico's waarmee bedrijven worden geconfronteerd en hoe verzekeraars hiermee omgaan," legde Fröhlich uit. "Het reduceren van risico’s komt nog nadrukkelijker bovenaan de agenda te staan.  Onze dienstverlening ontwikkelt zich om onze klanten hier nog beter bij te helpen: met inzicht en een snelle, flexibele aanpak.

Een ander centraal thema is technologische innovatie, met een nadruk op digitalisering en automatisering. Sedgwick investeert sterk in digitale oplossingen zoals Smartly, ons geautomatiseerde schadeafhandelingsproces. Dit maakt het afhandelen van claims efficiënter en verbetert de klantervaring. "Onze digitale schadeplatformen stellen klanten in staat om sneller en eenvoudiger claims in te dienen, wat de efficiëntie en transparantie vergroot," aldus Fröhlich.

Daarnaast zullen bedrijven, vanuit ideologie of simpelweg wetgeving, nadrukkelijk moeten investeren in duurzaamheid. Dit speelt ook een belangrijke rol bij schaden. Sedgwick heeft de tools ontwikkelt om de duurzaamheid van gekozen oplossingen te meten en vast te leggen. Bij geval van schade kunnen zijn wij een bleangirjke adviseur op dit gebied. Sedgwick ondersteunt klanten door hen te helpen deze uitdagingen effectief aan te pakken.

Vooruitkijken naar de toekomst
Met de ontwikkelingen in risicomanagement verwacht Fröhlich dat technologie steeds meer geïntegreerd zal worden in de processen van risico- en claimsbeheer. "Data-analyse en voorspellende technologieën gaan een grotere rol spelen in het proactief beheren van risico's. In plaats van alleen reactief te zijn bij schade, kunnen we met data-inzichten de gevolgen van risico’s al vooraf beter inschatten en beheren," zei hij.

Daarnaast blijft snelheid cruciaal. "De betrokkenen willen snel geholpen worden, en ze verwachten oplossingen die aansluiten bij hun specifieke situatie. Wij blijven daarom investeren in technologische verbeteringen om de klantbeleving verder te optimaliseren, maar zullen nooit het menselijke aspect uit het oog verliezen. Wij willen mensen snel helpen, met empathie en goed raad, op het moment dat ze het hardst nodig hebben" aldus Fröhlich.

De rol van FERMA in het versterken van Sedgwick's toekomstvisie
De deelname van Sedgwick aan FERMA Forum 2024 benadrukt hun inzet voor innovatie en samenwerking binnen de sector. Het forum biedt een platform voor het versterken van relaties met partners en klanten, en voor het verkrijgen van nieuwe inzichten in de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd. "Onze aanwezigheid op FERMA toont dat we actief bezig zijn met het vormgeven van de toekomst van risicomanagement. We willen onze klanten blijven ondersteunen met oplossingen die aansluiten bij de laatste trends en ontwikkelingen," besluit Fröhlich.

Met een focus op klimaatverandering en technologische innovatie, blijft Sedgwick zich inzetten om klanten op een duurzame en efficiënte manier te helpen bij het beheren van hun risico’s. Hun deelname aan FERMA 2024 biedt hun de kans om de nieuwste trends in de sector te omarmen en actief bij te dragen aan de toekomst van de risico- en verzekeringsindustrie.
 
Geplaatst op 22-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: