FERMA 50 jaar: Troostwijk vertegenwoordigt ArcaLaudis

Troostwijk neemt deel aan de Ferma in Madrid als één van de vertegenwoordigers van het internationale netwerk ArcaLaudis. In dit interview vertelt Harm Koch, Account Director bij Troostwijk, meer over hun deelname, visie en toekomstplannen.

Waarom neemt Troostwijk deel aan de Ferma in Madrid?
"We zijn aanwezig op de Ferma onder de vlag van ArcaLaudis, het internationale netwerk van deskundige taxateurs. ArcaLaudis richt zich op vastgoed-, machine- en installatiewaarderingen. Op de Ferma vertegenwoordigt Troostwijk dit netwerk en profileren we ons als serviceprovider op het gebied van risicobeoordeling, schaderegelingen, waarderingen en risicomanagementsoftware.
Daarnaast fungeert onze stand op de beurs altijd als een ontmoetingsplek voor informeel netwerken. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het thema ‘Plaza Mayor’ te gebruiken, compleet met een bodega en een schoenpoetsservice op onze stand. Op deze manier geven wij letterlijk en figuurlijk kleur aan de slogan van ArcaLaudis 'clear and clean values'."

Wie zijn er dit jaar aanwezig op de stand?
"We zijn met een breed team vertegenwoordigd. Dit jaar zijn de bedrijven Troostwijk-Roux Expertises (België), Cabinet Roux (Frankrijk), Roux Italia (Italië) en Troostwijk Groep (Nederland) fysiek aanwezig. Vanuit Nederland zijn Arjan Hovinga, Andre van Strien, Mariette Niënhaus en Harm Koch aanwezig, aangevuld met collega's van onze andere kantoren binnen de Troostwijk Groep, evenals partners van ArcaLaudis." Sinds de Ferma in Praag in 2009 is Mariëtte Niënhaus van PC Xclusive onze vaste gastvrouw. Ook in Madrid zal zij onze gastvrouw zijn. Volgens doorgewinterde Ferma-gangers zet ze het beste kopje koffie, en velen komen speciaal daarvoor even langs.

Hoe lang neemt Troostwijk al deel aan deze beurs?
Troostwijk neemt al meer dan 20 jaar deel aan de Ferma, sinds de eerste editie in 1999. Door de jaren heen zijn we zowel als deelnemer als standhouder actief geweest. Marcel Juliard was jarenlang de vaste vertegenwoordiger van Troostwijk en het gezicht van ArcaLaudis op de Ferma. Hij heeft mij in 2013 in Maastricht op dit event geïntroduceerd en sindsdien maak ik deel uit van het Ferma team vanuit Troostwijk. 

Wat is De Hollandse Avond en wat maakt het bijzonder?
"De Hollandse Avond is een initiatief dat kleinschalig begon in een Palazzo in Venetië, en vervolgens door Adriaan Westerhof, Focko Dorhout Mees, Jeroen Everling, Mariëtte Niënhaus en de VNAB verder is uitgebouwd tot een groots evenement, het Holland Insurance House. Het is dé plek waar Nederlanders samenkomen om de start van de Ferma te vieren. 
In het verleden vlogen medewerkers van ons en andere bedrijven uitsluitend voor dit evenement in. Het Holland Insurance House heeft inmiddels zo'n sterke reputatie opgebouwd dat zelfs niet-Nederlandse deelnemers graag een bezoek willen brengen. Het wordt ongetwijfeld weer een mooie avond.”

Hoe ziet de toekomst er voor Troostwijk uit?
“De vraag naar onafhankelijke waarderingen door verzekeraars en risk managers is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit merken we duidelijk op de Ferma, waar risk managers regelmatig bij onze stand langskomen voor een informeel kopje koffie. Tijdens deze gesprekken komt vaak de vraag naar voren hoe wij hen kunnen ondersteunen in het actualiseren van hun verzekerde waarden. Daarbij blijkt dat er veel onzekerheid heerst over de juistheid van verzekerde waarden. Deze momenten bieden ons waardevolle inzichten in de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. Vanuit onze expertise helpen we hen risico’s beheersbaar te maken, volledig in lijn met onze merkbelofte: “Het zekere voor het onzekere".

Daarnaast is het essentieel dat we niet alleen nationaal, maar ook internationaal als serviceprovider opereren. Via ons internationale netwerk ArcaLaudis bieden we wereldwijd onze services aan, juist omdat lokale aanwezigheid steeds belangrijker wordt. Dit stelt ons in staat om onze vliegbewegingen te beperken en toch overal ter wereld onze klanten te ondersteunen. Naast dit sterke netwerk zetten we ook in op digitale ontwikkelingen, zoals taxaties op afstand en modelmatige waarderingen. Met ons Oodit-platform en brede dienstenaanbod bieden we zo wereldwijd slimme oplossingen. De Ferma blijft voor ons een waardevol forum om inzicht te krijgen in de vragen die in de markt spelen en om met klanten te delen hoe wij hen het beste kunnen helpen.”
Geplaatst op 20-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: