Schademeldingen overstroming Limburg

Verzekeraars waaronder Interpolis en Centraal Beheer melden al bijna 2000 schademeldingen en bij verzekeraar Nationale-Nederlanden en haar labels zijn er inmiddels ook rond de 2000 schademeldingen na de wateroverlast in Limburg.

Verzekeraar Nationale-Nederlanden is samen met haar labels OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeringen en SNS volop aan de slag in Limburg. Eigen experts zijn in het gebied aanwezig, als uitvalsbasis maken zij gebruik van de kantoren van SNS en het kantoor van BSB Verzekeringen in Geleen. Adviseurs kunnen hier terecht voor zowel de particulier als de zakelijke markt.

Schadeclaims worden direct of via een verzekeringsadviseur gemeld. Normaliter komen meldingen via adviseurs meestal met enige vertraging binnen bij een verzekeraar, de hulp aan hun klanten krijgt bij adviseurs natuurlijk voorrang. Het advies is om zoveel mogelijk foto’s te nemen en deze mee te sturen met de schademeldingen. 

Het aantal schademeldingen per woensdag 21 juli 09.00 uur van Nationale-Nederlanden en labels:
Particulier: 665 schademeldingen direct en via de verzekeringsadviseurs naar schatting rond de 1000 schademeldingen
Zakelijke: enkele honderden schademeldingen.

Verzekeraar Interpolis telde in de loop van dinsdag 1192 schademeldingen en Centraal Beheer, onderdeel van Achmea telde op dinsdag al 742 claims. Interpolis en Achmea zijn ook ter plaatse in de regio voor het opnemen van de schade nu het water verder aan het zakken is. 

Tientallen miljoenen
Het zal volgens de verzekeraars nog zeker een aantal weken duren voor de definitieve omvang van de schade helemaal duidelijk is. De verwachting is echter dat dit zeker in de tientallen miljoenen zal zijn.

Update woensdag 21 juli 15.30 uur
Inmiddels is tijdens een vanmiddag gegeven persconferentie door de gemeente Valkenburg, waarbij ook Geeke Feiter - directeur Schade bij het Verbond van Verzekeraars - aanwezig was, duidelijk geworden dat de schade wordt geraamd op 400 miljoen euro.

 

Geplaatst op 21-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: