Zego introduceert nieuwe samenwerking met DriverLinQ voor schadevrij rijden

Zego, insurtech gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor wagenparken, kondigt met enthousiasme een strategische samenwerking aan met DriverLinQ. Dankzij deze samenwerking kunnen Zego-klanten nu kiezen voor een optionele module waarbij klanten actief worden geholpen met schadepreventie. Niet als eenmalige actie, maar als continu proces.

Een 360° aanpak
Met de introductie van 'Zego Consultancy', kunnen klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning op het gebied van schadepreventie nu kiezen voor een aanvullend pakket.

Sander Kernkamp (Algemeen Directeur Zego Nederland): “Veel van onze klanten beschikken inmiddels al over telematica in hun voertuigen, zoals taxi boordcomputers en handscanners. Hiermee kun je enorm veel waardevolle inzichten in het gebruik van de voertuigen binnen het wagenpark verkrijgen. Wanneer deze data eectief wordt geanalyseerd en ingezet, kan de schadelast aanzienlijk verminderd worden. Bij Zego Consultancy hanteren we een 360° aanpak waarbij we niet alleen het rijgedrag van chaueurs onder de loep nemen, maar ook specifiek kijken naar alle andere processen binnen het wagenpark. Onze specialisten helpen onze klanten maandelijks bij het monitoren en structureel verminderen van schades, waardoor ze altijd verzekerd zijn van de beste resultaten."

Max Tönis (Mede-oprichter DriverLinQ): ‘’Schadevrij en verantwoord rijden werkt alleen als je dit in je bedrijf normaliseert. Daarom hanteren we een ketenaanpak gericht op cultuur, beleid, data en techniek. We helpen ondernemers met het implementeren van verbeteringen in het aannameproces, inwerken, opleiden en coachen van chaueurs, en het geven van inzicht in rijgedrag en het geven van feedback. Daarnaast geven we praktische adviezen over betere ritplanning, het promoten van preventie in je bedrijf, mentortrainingen, beloningsprogramma’s en goed uitgeruste voertuigen met camera’s en sensoren. Wat je aandacht geeft, groeit, en succes zit hem in implementatie.’’

Geïntegreerde diensten voor klantgemak
Schadepreventie vraagt om voortdurende inzet. Daarom zullen de schadepreventiespecialisten maandelijks contact hebben met de klant. Door data uit telematicabronnen te analyseren en te combineren met gedetailleerde schade-informatie uit de Zego Fleet Portal, kunnen trends, patronen en verbeteringen gesignaleerd worden. Op basis hiervan worden gerichte acties opgezet en geïmplementeerd.

Voor klanten die dat wensen, kunnen risicobeheerdata en -rapporten worden geïntegreerd in de Zego Fleet Portal. Ook kunnen kwartaalgesprekken worden georganiseerd met risicobeheer- en schadespecialisten voor een complete aanpak. Dit alles is volledig optioneel en bedoeld om Zego-klanten extra gemak en ondersteuning te bieden als daar behoefte aan is.

Toekomstgericht en duurzaam
De insurtech blijft zich inzetten voor het leveren van de beste verzekeringsoplossingen die niet alleen eciëntie en kostenbesparingen voor klanten bevorderen, maar ook bijdragen aan duurzaamheid en verkeersveiligheid. De samenwerking met DriverLinQ versterkt Zego’s toewijding om wagenparken te helpen hun risico's eectief te beheren en hun inspanningen te richten op een veilige en duurzame toekomst.

Geplaatst op 10-07-2024

< VorigeVolgende >


Share on: