Neurotechnologie bevordert inclusie met Allianz Trade en Inclusive Brains

Allianz Trade en Inclusive Brains hebben hun krachten gebundeld om de inclusie van mensen met een handicap te bevorderen door middel van AI en neurotechnologieƫn.

Het partnerschap tussen Allianz Trade en Inclusive Brains heeft geleid tot de ontwikkeling van Prometheus, een innovatieve brein-machine-interface. Prometheus vertaalt diverse neurofysiologische gegevens, zoals hersengolven, hartactiviteit, gezichtsuitdrukkingen en oogbewegingen, naar mentale commando's. Deze geavanceerde ondersteunende technologie is bedoeld om mensen die niet meer kunnen spreken of hun handen niet kunnen gebruiken te helpen bij het bedienen van werkstations, apparaten en digitale omgevingen zonder dat ze een toetsenbord, scherm of vocale commando's nodig hebben. Het doel van deze samenwerking is het versnellen van de ontwikkeling van AI-ondersteunde oplossingen die mensen met een handicap meer autonomie geven en hun toegang tot onderwijs en de arbeidsmarkt vergemakkelijken. Allianz Trade, 's werelds grootste handelskredietverzekeraar, en Inclusive Brains, een Franse startup gespecialiseerd in neurale interfaces aangedreven door generatieve kunstmatige intelligentie (AI), trekken hierin gezamenlijk op.

Verbeteren van inclusie met generatieve AI-oplossingen
Inclusive Brains, opgericht in 2022 door professor Olivier Oullier, neurowetenschapper en AI-ondernemer, en Paul Barbaste, expert op het gebied van cyberbeveiliging en AI, heeft als missie om generatieve AI en Brain-Computer Interfaces (BCI) te combineren om inclusie te bevorderen voor mensen die door een ongeval of neurodegeneratieve ziekte het vermogen om te bewegen hebben verloren. Dit leidde tot de ontwikkeling van de Prometheus BCI.

"De generatieve AI-modellen en multimodale neurale interfaces van Inclusive Brains zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht hun fysieke gesteldheid, vaardigheden en behoeften. Echte inclusie betekent het ontwikkelen van oplossingen die iedereen helpen, zonder enige vorm van discriminatie. Het vermogen om een computer te besturen met je geest, ogen of door middel van knipperen of knijpen zal een levensveranderende impact hebben op veel mensen met verlamming, omdat het hen in staat zal stellen om te communiceren met de wereld. Onze AI-modellen worden getraind met verschillende soorten neurofysiologische gegevens, zoals hersengolven, gezichtsspieren, oogbewegingen en hartslag. Dit stelt machines en digitale omgevingen in staat om zich aan te passen aan de unieke behoeften van gebruikers en hoe ze zich op dat moment voelen," zegt Olivier Oullier, medeoprichter en CEO van Inclusive Brains.

Allianz Trade draagt bij aan Prometheus BCI
De Prometheus-technologie, ontwikkeld door Inclusive Brains, heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt. Het multimodale data-acquisitieplatform van Inclusive Brains kan verschillende neuropsychologische signalen tegelijkertijd monitoren, verwerken en classificeren (hersenen, hart, gezicht, ogen). In combinatie met het AI-model van de startup stelt Prometheus mensen in staat om een exoskeletarm te besturen met hun geest, knipperen, knijpen of specifieke gezichtsuitdrukkingen, afhankelijk van hun capaciteiten en behoeften. Er zijn meerdere bruikbaarheidstests uitgevoerd met organisaties die mensen met cognitieve beperkingen en verlammingen ondersteunen.

Om het project te versterken en te verankeren in de samenleving, heeft Inclusive Brains de steun gezocht van een toegewijde en krachtige partner, Allianz Trade. Door samen te werken zal Allianz Trade financiële, strategische en logistieke steun bieden aan het Prometheus BCI-project. Dit omvat onder andere de aanschaf van fysiologische sensoren en twee exoskeletarmen. Allianz Trade zal ook helpen bij het open source maken van het Prometheus AI-model, waardoor het voor iedereen toegankelijk wordt. De exoskeletarmen zullen worden geschonken aan een non-profitorganisatie die mensen met verlamming ondersteunt. Allianz Trade zal tevens ondersteuning bieden bij het vergroten van de zichtbaarheid van Inclusive Brains en Prometheus op wereldwijde schaal, met als doel bewustwording te creëren over de kracht van AI om inclusie te bevorderen.

Concrete toepassing tijdens een belangrijke Olympische mijlpaal
Binnenkort zal de Prometheus neurotechnologie worden ingezet tijdens de Olympische fakkel estafette door een fakkeldrager met een motorische handicap om het exoskelet van de arm te besturen. Deze eerste publieke toepassing van Prometheus, ondersteund door Allianz Trade, benadrukt het belang van wetenschappelijke en industriële inspanningen op het gebied van AI-ondersteunende technologieën die inclusie op de werkplek en daarbuiten verbeteren.

"Allianz Group is al sinds 2006 een historische partner van het Internationaal Paralympisch Comité. Als Allianz Trade staat Prometheus dicht bij ons hart en sluit het volledig aan bij onze waarden en onze investering in wetenschap en innovatie. Dit is de eerste stap in een lange reis. We overwegen andere concrete toepassingen met Inclusive Brains, zoals de ontwikkeling van een mind-controlled toetsenbord en het gebruik van hun AI-modellen om de veiligheid op de werkplek te verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat generatieve AI in combinatie met geavanceerde neurale interfaces de integratie van mensen met een handicap zal versnellen en ten goede zal komen aan alle individuen," voegt Aylin Somersan Coqui, CEO van Allianz Trade, toe.

"Net zoals de afstandsbediening het leven van mensen met een beperking heeft veranderd voordat het algemeen werd gebruikt, zullen onze hardware-agnostische AI-gestuurde neurale interfaces de weg vrijmaken voor een nieuwe gener

Bron: Emerce
Geplaatst op 08-05-2024

< VorigeVolgende >


Share on: