International Union of Marine Insurance bestaat 150 jaar

Het International Union of Marine Insurance (IUMI) bestaat 150 jaar. Dit wordt gevierd tijdens het IUMI congres van zondag 15 september tot en met woensdag 18 september in het InterContinental Hotel in Berlijn.

In januari 1874 accepteerden 31 vertegenwoordigers van 39 internationale zeeverzekeringsmaatschappijen de uitnodiging om naar Berlijn te komen voor "een bespreking van gemeenschappelijke belangen, om overeenstemming te bereiken over uniforme principes met betrekking tot de afhandeling van zaken".

Dit was de eerste Algemene Vergadering van de IUMI.

Er werd besloten om binnen het kader van een vereniging samen te werken en "met volledige objectiviteit en met uitsluiting van alle concurrentieoverwegingen te werken aan het wegwerken van alle technische tekortkomingen en het aanmoedigen van verbeteringen in de wetgeving".

Bovenal hoopte men, naast de uitwisseling van technische ervaring en ideeën, tegelijkertijd invloed uit te oefenen in de zin van een vriendschappelijke en op vertrouwen gebaseerde verstandhouding tussen collega's.

En nu, 150 jaar later, wordt dit gevierd tijdens de jaarlijkse IUMI-conferentie 2024.  Het IUMI congres wordt dit jaar gehouden op haar thuisbasis - Berlijn - van 15 tot 18 september 2024 in het InterContinental Hotel Berlin.

IUMI is blij dat het doel van 150 jaar geleden - het samenbrengen van de wereldwijde maritieme verzekeringswereld - vandaag de dag nog steeds geldt en hopen dat dit ook voor de toekomst geldt.

Bekijk HIER het boeiende programma en schrijf in voor het congres


 
Geplaatst op 24-05-2024

< VorigeVolgende >


Share on: