BARBUSS breidt verder uit

BARBUSS heeft per 1 januari jl. met succes 100% van de aandelen van een gerenommeerd onafhankelijk expertisekantoor uit Antwerpen, KVDS, verworven. Daarmee heeft BARBUSS de betrokkenheid bij de verzekeringsmarkt weten te versterken.

BARBUSS is een toonaangevende naam in de risicobranche, dat gespecialiseerde financiële diensten, schadediensten en gespecialiseerde dekkingen biedt. Het wereldwijde BARBUSS-netwerk bestaat uit ervaren professionals die werkzaam zijn in regio's en markten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Latijns-Amerika, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Afrika. BARBUSS ontwikkelt innovatieve oplossingen via verschillende business units: Claims Services, Financieringsoplossingen op maat en Specialty Insurance.
 

Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring en blijft uitbreiden, zo blijkt uit de overname van KVDS in België. KVDS, gevestigd in Antwerpen, is een onafhankelijk expertisekantoor dat bekend staat om zijn toegewijde team van experts in maritieme en niet-maritieme sectoren. De kracht van KVDS ligt in de combinatie van technische vaardigheden en een grondige kennis van wettelijke verplichtingen, waardoor KVDS toonaangevend is op het gebied van transport- en aansprakelijkheidskwesties. Naast zijn expertise biedt KVDS ook ladinginspecties en diensten aan in de maritieme en offshore-industrie. Met een wijdvertakt netwerk van correspondentexperts strekken de diensten zich uit over heel Eurazië en Noord-Afrika. De recente overname door BARBUSS markeert een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van KVDS en biedt veelbelovende mogelijkheden voor verdere internationale groei en samenwerking.
 

Met deze overname worden twee marktleiders samengebracht. BARBUSS heeft een naadloos integratieproces in gang gezet, gericht op het creëren van een unieke organisatiecultuur, het bevorderen van kennisdeling en het koesteren van expertise. De integratie is gericht op het bevorderen van sterke zakelijke relaties en het gemeenschappelijke doel om klanten te helpen hun resultaten te verbeteren. BARBUSS heeft tevens laten weten dat Kurt Vanderspinnen en Bert Smets het team zullen blijven leiden in hun respectievelijke rollen.
 

De overname ligt in lijn met de strategische doelen die BARBUSS heeft voor 2026, waar de focus zal gaan liggen op het uitbreiden van diensten en het cultiveren van talent. BARBUSS geeft aan dat de stap niet alleen voor groei zal zorgen, maar ook voor een duurzame versnelling, waardoor de waarde proposities van het bedrijf worden versterkt.


 

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 06-02-2024

< VorigeVolgende >


Share on: