Philips' Head of Insurance & Risk Manager Peter den Dekker met sabbatical

Na meer dan 40 jaar diverse topfuncties bekleed te hebben in de verzekeringsbranche heeft Peter den Dekker voor zichzelf een pauze ingesteld. De voormalig voorzitter van NARIM en FERMA heeft een sabbatical leave aangekondigd. In mei al droeg hij zijn functie als Head of Insurance & Risk Manager van Philips over aan Pim Moerman.

Peter startte zijn carrière als account manager bij Pierson Assurantiën en wist via onder andere Aon Risk Services op te klimmen tot Insurance & Risk Manager bij tal van organisaties waaronder Hagemeyer, Fokker, Stork en Marel Food Systems. Zijn laatste functies bekleedde hij bij VimpelCom en Philips.

 

Peter over zijn opvolger Pim: “Ik ben erg trots op het feit dat Pim Moerman per 1 mei jongstleden mijn rol als Head of Insurance & Risk Manager van Philips heeft overgenomen. Ik heb Pim (en het team) met veel plezier tot 1 mei begeleid om ons allemaal naar het volgende niveau te brengen. Het was altijd mijn plan om mezelf ‘overbodig’ te maken door ervoor te zorgen dat opvolging serieus wordt genomen. Dus ik hield me aan mijn plan, was er transparant over, kreeg buy-in van het leiderschap en dan, na bijna 6 jaar was in mei jongstleden het moeilijkste deel (voor mij persoonlijk) aangebroken: om te leveren en een stap opzij te zetten. Ik heb Pim en het team tot aan mijn vertrek in een andere positie gesteund en ik weet zeker dat Pim succesvol zal zijn in zijn nieuwe rol.”

 

Met de volgende woorden nam Peter onlangs afscheid van de branche: “Ik ben blij te kunnen mededelen dat ik Royal Philips per 1 januari 2023 heb verlaten. Momenteel ben ik op sabbatical. Ik ben dankbaar voor de geweldige ervaring bij Philips, maar ook voor de vele andere rollen die ik in de afgelopen 40+ jaar heb vervuld. Het is een voorrecht geweest om in de wereld van Global Insurance en Risk Management te hebben gewerkt, wat niet altijd gemakkelijk was. Soms had ik te maken met complexe vraagstukken, maar het was vooral leuk. Ik heb erg genoten van de vele functies die ik had en heb er veel passie in gestopt. In de loop der jaren heb ik veel professionele vrienden gevonden. Bedankt voor de steun. Het is nu tijd voor iets anders .....
Blijf glimlachen, dat helpt je om positief te blijven. Het allerbeste.”

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 03-02-2023

< VorigeVolgende >


Share on: