Verzekerbare waarde Nationale teams voorspellen FIFA-wereldbeker winnaar

Aan de hand van de totale verzekerbare waarden van professionele spelers is door Lloyd's of London de uitkomst van FIFA World Cups voorspeld. Met de hoogste geschatte verzekerbare waarde van 3,17 miljard, voorspelt Lloyd's dat Engeland de FIFA-wereldbeker van 2022 wint na het verslaan van Brazilië in de finale.

Rekenmodellen
Er wordt door Lloyd's momenteel voor meer dan 150 miljoen aan premies voor sport gerelateerde ongevallen- en ziektekostenverzekeringen afgesloten. Op basis van de uitgebreide invaliditeits- en ongevallenverzekeringen voor beroepsspelers over de hele wereld zijn er binnen Lloyd's gedetailleerde rekenmodellen ontwikkeld om aan de hand van een reeks parameters (zoals huidige en toekomstige lonen, sponsoring, leeftijd en positie, op het veld), de verzekerbare waarde van bijvoorbeeld een voetballer te berekenen.

Voorspelling WK Quatar 2022
Met behulp van het Centre for Economics and Business Research heeft Lloyd's met succes de uitkomst van de FIFA World Cups van 2014 en 2018 voorspeld op basis van de geschatte collectieve verzekerbare waarden van de Nationale teams die aan het toernooi deelnemen. De kerngedachte achter de voorspellingen van Lloyd's is dat Nationale teams met hogere collectieve verzekerbare waarden een betere kans hebben om het WK te winnen. Het recente succes van het rekenmodel illustreert het potentieel van verzekeringsmaatschappijen om de prestaties van spelers te evalueren aan de hand van de financiële waarde. 
 
Met de hoogste geschatte verzekerbare waarde (3,17 miljard Engelse Pond) voorspelt het Lloyd's rekenmodel dat Engeland het WK 2022 wint in de finale tegen Brazilië. De tweede en derde Nationale ploeg met de hoogste verzekeringswaarde in het toernooi zijn respectievelijk Frankrijk (2,66 miljard) en Brazilië (2,56 miljard). Eerder voorspelde Lloyd's nauwkeurig de overwinning van Frankrijk in 2018 en die van Duitsland in 2014. Het onderzoek van Lloyd's concludeerde ook dat Groep B (Engeland, de VS, Wales en Iran) de groep is in de FIFA World Cup van 2022 met de hoogste gecombineerde verzekerbare waarde van 3,9 miljard, vooral gedreven door de record verzekerbare waarde van het Engelse team. 
 
Tegelijkertijd schat Lloyd's dat spelers van 18 tot 24 jaar een gemiddelde verzekerbare waarde hebben van 32 miljoen, vergeleken met 12 miljoen voor spelers ouder dan 31, een verwacht resultaat gezien de potentieel langere inkomstenstroom van jongere spelers. Met name de totale verzekerbare waarde van alle 32 Nationale teams die deelnemen aan een WK is opgeblazen van 6,2 miljard in 2014 tot 22 miljard in 2022 vanwege de aanzienlijke groei van de salarissen en emolumenten van professionele voetballers. 
 
Er wordt opgemerkt dat de schatting van Lloyd's van de verzekerbare waarde van een speler die wordt gebruikt voor de WK-voorspelling niet noodzakelijk verband houdt met de huidige verzekerde waarde van die specifieke speler, maar slechts een schatting is van hun potentiële inkomen tot hun pensioen op basis van het huidige salaris, het groeipotentieel van hun inkomsten en hun inkomsten uit emolumenten. Volgens Lloyd's is dit een goede proxy voor de prestaties van spelers en Nationale teams tijdens het WK.

Gerelateerd onderzoek
DBRS Morningstar kent Ratings toe aan Voetbalclub Barcelona op BBB met Stabiele Trends, 
10 augustus 2022- DBRS Morningstar's Takeaways 
From Its 2022 Credit Outlook Series: A Play-by-Play on Ratings Sport Franchises and Stadiums, 
3 maart 2022- The Gentrification of European Football? Hoe COVID-19, een evoluerende fanbase en stadionrenovaties de inkomsten van wedstrijddagen beïnvloeden, 
12 juli 2021 - P&C Insurance: The Conundrum of Business Interruption Coverage during the Coronavirus Pandemic, 8 april 2020.
 
Noot: Alle cijfers zijn in Britse ponden tenzij anders vermeld.
Bron: DBRS Morningstar
Geplaatst op 22-11-2022

Volgende >


Share on: