Wereldwijde storing websites

Donderdagmiddag waren er door een storing veel websites wereldwijd voor korte tijd niet of slecht bereikbaar. De oorzaak lag bij het content delivery network Akamai Technologies. Het bedrijf vermeldde op zijn eigen website dat er een probleem was met de Edge DNS service.

Door de problemen waren veel websites korte tijd niet of slecht bereikbaar. Hieronder waren ook Nederlandse websites, zoals die van het AD, de Volkskrant, ABN AMRO Bank en Rabobank. Internationaal waren er ook veel problemen, onder meer bij de pakketdiensten FedEx en UPS. Ook het Amerikaanse alarmnummer, de streamingdienst HBO Max en de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta waren getroffen.

Volgens Akamai betrof de storing een software-update die een probleem veroorzaakte bij de functie 'pagina zoeken'. Wanneer je een adres intypte in de browser leidde het systeem je naar een onjuiste website. Hierdoor waren veel sites van klanten niet meer beschikbaar. Rond 18.00 uur Nederlandse tijd ontstonden er problemen bij veel websites. Akamai heeft de update teruggedraaid waarna het systeem weer goed functioneerde. De storing was binnen een uur verholpen. 
 

 

Geplaatst op 23-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: