Honderden gestolen fietsen teruggevonden door GPS-tracker

Dankzij de GPS-tracker in de fiets van een 64-jarige vrouw uit Zeist zijn honderden gestolen fietsen teruggevonden. De vrouw maakte op 9 juni jl. melding van de diefstal van haar gloednieuwe e-bike bij haar rijwielhandel. Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) is ingeschakeld om de eigenaren op te sporen.

De eigenaar van het track & trace bedrijf vermoedde direct dat het om een professionele bende ging en gaf de melding door aan de politie die hun Belgische collega’s een arrestatieteam liet inzetten.  

De Belgische en Nederlandse politie konden dankzij de ingebouwde GPS-tracker de diefstal van honderden fietsen oplossen. Op de GPS tracker was te zien dat de fiets naar België werd gebracht, waarna de politie werd ingeseind. Door de snelle opvolging konden direct drie verdachten worden aangehouden.


Samenwerking politie met stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) 
Van de honderden teruggevonden fietsen bleken er 33 uit Nederland afkomstig te zijn. De politie heeft in deze zaak de samenwerking met stichting VbV gezocht. De VbV heeft de fietsen inmiddels opgehaald, waarna de gegevens van verzekeraar en/of eigenaar zijn achterhaald. Zodra de rechtmatige eigenaar bekend is kunnen de fietsen worden opgehaald. 
Foto: Wolfram Bolte
Geplaatst op 08-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: