Achmea Innovation Fund verkoopt belang in Stroke2prevent

Stroke2prevent uit Zwolle, actief op het gebied van hartchirurgie, gaat haar vleugels internationaal uitslaan. Daarbij wordt het bedrijf gesteund door de medische groothandel DeRoyal Healthcare uit de Verenigde Staten. Het Achmea Innovation Fund heeft recent de registratie van Stroke2prevent bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) mogelijk gemaakt.

Nu het bedrijf zijn volgende fase ingaat, doet het Achmea Innovation Fund haar aandelenbelang van circa 20% in Stroke2prevent over aan Medical2market Participaties uit Zwolle. 

Stroke2prevent levert de zogeheten A-View, een medisch hulpmiddel in de vorm van een ballonnetje dat ontwikkeld is om herseninfarcten door hartchirurgie en cardiologische aortaklep-vervangingen tegen te gaan. Dit hulpmiddel maakt aderverkalking in de aorta zichtbaar. Het medische team kan deze informatie gebruiken bij het bepalen van de juiste operatiestrategie. Deze levensreddende innovatie vermindert de kans op sterfte bij deze operaties met meer dan 30%. DeRoyal Healthcare is overtuigd van de wereldwijde impact die de A-View kan hebben. 

Een derde minder sterfgevallen
Hein Kemperman, Chief Financial Officer van Medical2market Participaties: ”Wetenschappelijk onderzoek toont onomstotelijk aan dat de veiligheidscontrole met A-View voor een derde minder sterfgevallen na hartoperaties zorgt. Praktijkcijfers van ziekenhuizen die er al mee werken, zoals het Isala-ziekenhuis in Zwolle, bevestigen dat. Met 15.000 openhartoperaties per jaar alleen al in Nederland en 5% kans op losrakende aanslag in de aorta, kan het gebruik van de A-View vele honderden sterfgevallen en blijvende invaliditeit door hersenbeschadigingen voorkomen. Samen met DeRoyal Healthcare als wereldwijde distributeur gaan we ons inspannen om medisch specialisten, managers, zorgverzekeraars en patiënten ervan te overtuigen dat de A-View voor elke hartoperatie moet worden gebruikt. Dit doen we vanuit de gedachte dat kwalitatieve zorg wereldwijd van belang is en het afwenden van voorkombare schade overal prioriteit moet zijn.”

Positieve bijdrage geleverd 
Ben Dijk, investment manager van het Achmea Innovation Fund: “We zijn blij dat we de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van Stroke2prevent en daarmee aan het voorkomen van sterfgevallen bij hartoperaties. Medical2market Participaties en DeRoyal Healthcare zijn uitstekende partijen om de activiteiten van Stroke2prevent verder uit te bouwen en de A-View wereldwijd op de kaart te zetten.”

Achmea is het coöperatieve bedrijf achter merken als Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Het Achmea Innovation Fund richt zich op kansrijke, snelgroeiende startups en scaleups, veelal gebaseerd op opkomende technologieën. Het fonds verstrekt groeikapitaal aan veelbelovende ondernemingen, die actief zijn op de strategische domeinen van Achmea: gezondheid, mobiliteit, wonen en financiële oplossingen voor nu, straks en later. Qua gezondheid focust het fonds vooral op digitale oplossingen rondom preventie en het versterken en dichterbij brengen van gezondheid. Naast investeren bouwt het Achmea Innovation Fund nadrukkelijk aan een langdurige samenwerking met betekenisvolle ondernemingen. Het fonds heeft een initiële omvang van 100 miljoen euro.
 
Geplaatst op 19-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: