David Stachon nieuwe COO bij Duitse online verzekeraar wefox

Wefox, de in 2015 opgerichte in Berlijn gevestigde online verzekeringsmaatschappij, heeft voormalig CEO van Cosmos Direkt, Dr David Stachon, benoemd tot de nieuwe Chief Operating Officer (COO). Dr. David Stachon begint op 1 juli 2021 en zal zich richten op het aansturen van de wereldwijde groeistrategie van het bedrijf.

De benoeming volgt op het onlangs gevestigde record van de Series C-investeringsronde van 650 miljoen dollar wat wefox eerder heeft aangekondigd en wat het bedrijf een waardering van 3 miljard dollar opleverde. 
 
Julian Teicke, CEO en oprichter van wefox, zei: "Toen we eerder deze maand onze recordbrekende Series C aankondigden, waren we heel duidelijk over onze intenties. We zullen investeren in technologie en het uitbreiden van onze wereldwijde voetafdruk. wefox zal binnen tien jaar de nummer één persoonlijke verzekeraar zijn.  
 
"De benoeming van David toont aan dat wij ons inzetten om deze doelen te bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij met zijn ervaring en expertise in verzekeringen en digitale technologie onze doelstellingen zal waarmaken."
 
Dr. Stachon zei: "Ik ben verheugd om me bij wefox aan te sluiten op zo’n imposant moment, net na een enorme Serie C-investeringsronde. "Wefox is de sector al aan het ontwrichten en is duidelijk bezig met het opnieuw uitvinden van verzekeringen. Verzekeringen zijn in het leven geroepen als een kracht voor het goede.  Het draaide allemaal om mensen die voor mensen zorgden. "Bij wefox is dat opnieuw wat verzekeren is. Met behulp van technologie zorgen we ervoor dat verzekeringen gaan over het voorkomen van risico's en het veilig houden van mensen. Ik ben vastbesloten dat we meer van dat gaan doen voor meer mensen over de hele wereld."
 
Over Dr David Stachon
Dr Stachon is opgeleid als biochemicus en heeft een MBA behaald aan de Universiteit van Bradford in het Verenigd Koninkrijk. Hij begon zijn carrière bij McKinsey, waar hij zeven jaar werkte en gespecialiseerd was in verzekeringen en gezondheidszorg. Na een korte periode bij Novartis trad hij in dienst bij een van zijn voormalige klanten DKV/ MR Group (Deutsche Krankenversicherung AG) als Director of Sales, waar hij vijf jaar lang leiding gaf aan een verkoopteam van gebonden agenten. Daarna breidde hij zijn ervaring uit naar Azië en leidde hij de marktintroductie van DKV in Zuid-Korea. Hij werd benoemd tot Chief Marketing Officer voor de ERGO Group en leidde de succesvolle rebranding van de ERGO Group. De Royal Bank of Scotland was Dr Strachon's volgende benoeming waar hij de Directline Group opbouwde voor de IPO. Hij was CEO van Directline Duitsland en lid van de International Management Board van de Directline Group. In 2016 trad hij in dienst bij de Generali Group als CEO van Cosmos Direkt en trad in 2017 toe tot de Generali Germany Holding Board als Chief Business Officer. David was verantwoordelijk voor de turnaround van de Broker Business in Duitsland (als CEO van Dialog Versicherung), de Direct Business als CEO van Cosmos Direkt en de Cooperation Business van Generali in Duitsland.
 
Over wefox
wefox is in 2015 opgericht door Julian Teicke, Fabian Wesemann en Dario Fazlic. wefox is een full-stack digitaal verzekeringsbedrijf dat wordt gedreven door één doel: mensen veilig maken en risico's voorkomen door verzekeringen op schaal opnieuw uit te vinden met behulp van technologie. wefox is het moederbedrijf van wefox Insurance, dat de in-house gereguleerde verzekeringsmaatschappij is.
Geplaatst op 28-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: