FRISS boekt solide resultaten in 2020

In de nasleep van een uitdagend 2020 presenteert FRISS met trots mooie cijfers. Tevens laten zij weten een enorme groei doorgemaakt te hebben in belangrijke markten waaronder de Benelux, Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika.

De noodzaak tot modernisering van verzekeringsprocessen wordt al langere tijd gevoeld in de hele verzekeringsbranche. FRISS is erkend leverancier van oplossingen voor geautomatiseerde fraudedetectie en fraudepreventie, die in dit digitale tijdperk inmiddels als vereisten worden beschouwd.

“Je kunt niet honderden miljoenen polissen, verlengingen en claims volledig geautomatiseerd verwerken zonder dat je hiervoor een veiligheidsmechanisme gebruikt”, aldus FRISS CEO en mede-oprichter Jeroen Morrenhof. “Verzekeraars kunnen nu in een fractie van een seconde nieuwe polissen accepteren en claims uitbetalen, en kunnen erop vertrouwen dat deze legitiem en conform zijn. Tegelijkertijd kunnen ze onmiddellijk een einde maken aan risicovolle aanvragen en frauduleuze claims. Dit heeft een flinke financiële impact en de besparingen die hiervan het gevolg zijn vloeien weer terug naar de klant.

Gedwongen modernisering was in 2020 in de hele branche een aandachtspunt. Ondanks de vele moeilijkheden was dit jaar voor FRISS niet alleen maar negatief:

  • De FRISS-familie werd uitgebreid met 16 nieuwe verzekeraars
  • 17 nieuwe productlanceringen, waaronder geactualiseerde fraudeschema’s
  • Een klantentevredenheid van 8,9 op een schaal van 10
  • 58% omzetgroei
  • 193.624 push-ups tijdens virtuele bootcamps

Maar bovenal heeft FRISS de branche geholpen om meer dan 1 miljard USD te besparen aan frauduleuze polis aanvragen en uitbetaling van frauduleuze claims. Dankzij deze verbeterde betrouwbaarheid konden verzekeraars hun tijd en financiële middelen inzetten voor wat echt belangrijk is: waarde creëren voor hun klanten.

“In één jaar heeft de branche een transformatie ondergaan, waarvan we dachten dat deze vijf tot tien jaar in beslag zou nemen”, vertelt Jeroen. “We zijn er trots op dat we onze bescheiden bijdrage kunnen leveren om de wereld eerlijker te maken via een veilige digitale transformatie en we zijn dit jaar meer dan ooit dankbaar dat we niet alleen staan in dit traject.”

 

Geplaatst op 16-02-2021

< VorigeVolgende >


Share on: