Castel Underwriting Europe breidt uit met de overname van Arena NV

Castel Underwriting Europe BV (Castel Europe), de Europese dochteronderneming van Castel Underwriting Agencies Limited (Castel), heeft maandag 15 februari de overname aangekondigd van Arena NV (Arena), de Belgische specialist in Accident & Health-verzekeringen (A&H), MGA van StarStone Group. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Arena verzekert al meer dan 25 jaar sportclubs en federaties in België en biedt A&H en aanverwante aansprakelijkheidsdekkingen aan. Arena-directeur Eddy Van Den Bosch en zijn team in Brussel worden volledig opgenomen binnen Castel Europe.
Castel Europe werd in 2018 opgericht door Castel Underwriting Limited om gespecialiseerde verzekeringscellen en individuele verzekeraars in nichemarkten in heel Europa te ondersteunen. Arena zal zich aansluiten bij andere Castel Europe-divisies: transact, dat op maat gemaakte garantie-, schadevergoedings- en belastingrisicoverzekeringen biedt voor in Europa gevestigde organisaties, en Castel Marine, dat Nederlandse en Belgische gedomicilieerde zeevracht, scheepsrompen, landapparatuur en aansprakelijkheidsactiviteiten onderschrijft, gevestigd in Rotterdam.

Gert van Middelkoop, chief underwriting officer van Castel Europe, zei over de overname: “Arena heeft een sterke aanwezigheid in België, gebaseerd op de know-how van het team en een grondige kennis van de behoeften van de klant in dit specifieke deel van de A&H-markt. Hun nichefocus betekent een belangrijke aanvulling op ons Europese portfolio en biedt ons kansen om de expertise en producten van Arena naar andere Europese markten te brengen.”

Mark Birrell, chief executive officer van Castel, voegt toe: “De uitbreiding van onze aanwezigheid in Europa is een kernonderdeel van onze strategie en bouwt verder aan onze initiële investering in ons Europese platform. We verwachten meer Europese kantoren te openen om zowel bestaande als nieuwe producten aan te bieden aan ons groeiende netwerk van makelaars over het hele continent.”
Geplaatst op 15-02-2021

< VorigeVolgende >


Share on: