De Europese organisatie van Solera wordt opgesplitst

De Europese organisatie van Solera, marktleider in data en software voor o.a. de verzekeringsbranche, wordt opgesplitst in twee aparte afdelingen, te weten 'Verzekeraars & Lease' en 'Netwerken & OEM'. Door deze transitie verlaat Fred Slikker de Solera Nederland organisatie en wordt de nieuwe directeur van Digidentity.

Foto: Fred Slikker

Beiden afdelingen krijgen afzonderlijke rapportagelijnen om de wereldwijde vraag van klanten te beheren. Door deze transitie verlaat Fred Slikker de Solera Nederland organisatie en wordt de nieuwe directeur van Digidentity.  

De functie van Fred Slikker wordt beheerd door de nieuwe Area Managing Director, Fernando Pernigo. Fernando Pernigo heeft een bewezen staat van dienst binnen Solera en is al 18 jaar aan Solera verbonden. De komende maanden zal Solera haar wereldwijde productroadmap presenteren die dan direct beschikbaar wordt voor de Nederlandse markt.
 
 
Solera Holding heeft de afgelopen maanden een doelgerichte transformatie ondergaan. “We hebben een centraal onderzoeks- en ontwikkelingsteam opgericht, en een global product-team met product-experts binnen onze twee centra in het Spaanse Sevilla en in Mexico Stad. Verder breiden we de dienst- en ondersteuningsnetwerken voor onze klanten verder uit om te profiteren van een ’follow-the-sun model” legt Arnaud Agostini, Regionaal Directeur Solera Group, uit.
 
“Met deze centralisatie delen we onze wereldwijde best practices en kennisoverdracht om een snelle innovatie mogelijk te maken. Dit geeft Solera de mogelijkheid om de efficiëntie binnen onze productontwikkeling en ondersteunende processen verder te optimaliseren. Het uitlijnen van deze activiteiten resulteert in het verbeterde vermogen om innovatieve producten en oplossingen centraal te leveren aan onze klanten met de nodige efficiëntie, snelheid en schaalgrootte.”
 
 
Geplaatst op 07-01-2021


Share on: