Volg de beste opleiding personenschade bij de beste opleider!

OSR is jouw vertrouwde partner bij elke volgende stap in je carrière. Dat geldt zeker als NIVRE Register Expert wilt worden. OSR heeft hiervoor twee opleidingen waarmee je voldoet aan de vaktechnische eisen die het NIVRE stelt. Beschik je over een recent diploma MZL, dan mag je alleen dit jaar nog het korte zij-instroomprogramma volgen. Daarnaast bieden wij de volledige Opleiding branche personenschade.

Wat leer je tijdens de Opleiding branche personenschade?
Na het volgen van deze opleiding beschik je over brede kennis over het aansprakelijkheidsrecht, het schadevergoedingsrecht, het sociale zekerheidsrecht en over onderwerpen als first party-verzekeringen en privacy. Je onderhandelingsvaardigheden zijn aanzienlijk verbeterd en je weet wanneer je een externe deskundige moet inschakelen. Zo kan je jouw cliënten nog beter bijstaan en zal je succes boeken in jouw zaken. 

Inhoud Opleiding branche personenschade
Wat hebben we jou te bieden? De Opleiding branche personenschade is een hooggewaardeerde, complete opleiding, die is opgebouwd uit drie pijlers: kennis, vaardigheden en externe deskundigheid. Deze pijlers zijn opgedeeld in e-learning modules, verdiepingscursussen en trainingen. 

Kennis – Vaardigheden – Externe deskundigheid
Kennis
Je start de opleiding met zeven modules uit de kennispijler. Zes modules volg je online; de zevende is een klassikale les. Na afloop weet je alles wat je weten moet over het aansprakelijkheidsrecht, schadevergoeding, schaderegeling, causaal verband, (sociaal) verzekeringsrecht, first-party verzekeringen en hoe om te gaan met privacygevoelige informatie in personenschadezaken. 

Vaardigheden 
In de vaardighedenpijler ga je tijdens hands-on trainingen aan de slag met personenschade in de praktijk. Er volgt een training om beter te leren onderhandelen en je leert omgaan met culturele verschillen en met alternatieve geschillenbeslechting. Ook belangrijke zaken als dossierbeheer en -regie en hoe je proactief schade vaststelt komen in deze pijler aan de orde. Voor een optimale leerervaring geven wij deze trainingen in klassikale bijeenkomsten. Als je minimaal twee e-learningmodules hebt afgerond, kun je al starten met deze verdiepingscursussen uit de vaardighedenpijler.

Externe deskundigheid 
Ook een ervaren personenschadeprofessional doet er verstandig aan om wanneer nodig externe dienstverleners in te schakelen. Dit komt aan de orde in de derde, externe deskundigheidspijler. Dit onderdeel bestaat uit zeven verdiepingscursussen. Hierin passeren veel belangrijke thema’s en onderwerpen de revue: medische en arbeidsdeskundige aspecten, zorgschades, toekomstgerichte dienstverlening, het berekenen van verlies arbeidsvermogen, overlijdensschade en zelfstandigenschade. 

Leer van de besten
Voor deze opleiding werkt OSR samen met de beste docenten, trainers en auteurs uit de personenschadepraktijk. Profiteer van de schat aan kennis en praktijkervaring die zij inbrengen. Al onze docenten hebben jarenlange ervaring in de branche personenschade, aangevuld met een rijke onderwijservaring. Zij weten als geen ander wat een registerexpert personenschade moet weten en kunnen om succesvol te zijn. 

Voor wie is de Opleiding branche personenschade bedoeld?
OSR heeft deze opleiding ontwikkeld voor iedereen die zich wil inschrijven in het Register Expert Personenschade van het NIVRE. Ook andere professionals die werkzaam zijn in de branche, zoals letselschadeadvocaten, belangenbehartigers, letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids-, schaderegelings- of expertisebureaus en rechtsbijstandsverzekeraars kunnen hun voordeel doen met deze opleiding.

NIVRE-eisen expert personenschade
De pijlers kennis – vaardigheden – externe deskundigheid vormen samen een vaktechnische opleiding die het NIVRE als een van de voorwaarden stelt voor een inschrijving in het Register Expert Personenschade. Kijk voor de overige eisen op de website van het NIVRE.

MZL-instroomprogramma NIVRE expert personenschade
Heb je een diploma Leergang middelzwaar letsel dat nog geen vijf jaar oud is? Dan kan je je alleen dit jaar nog inschrijven voor een verkorte opleiding tot NIVRE expert personenschade. Dat programma is exclusief de kennis en vaardigheden die je al hebt opgedaan tijdens de leergang middelzwaar letsel en bestaat uit drie korte e-learningmodules, gevolgd door negen verdiepingscursussen uit de vaardighedenpijler en externe deskundigheid uit de Opleiding branche personenschade. 
Let op: Wil jij gebruikmaken van dit zij-instroomprogramma? Wacht dan niet langer, want inschrijven kan alleen nog dit jaar!

Start wanneer het jou uitkomt! 

Schrijf je in en start meteen met jouw opleiding! Begin met zelfstudie in de vorm van e-learnings. Na het voltooien van minimaal twee e-learningmodules kan je je inschrijven voor de vaardigheidstrainingen en verdiepingscursussen. Door de unieke opzet van deze opleiding bepaal jij zelf de snelheid waarin je de opleiding wilt volgen. Flexibiliteit en betrouwbaarheid staan bij ons voorop.

Ewout Wolf, letselschadebehandelaar bij Boomkamp en Zwarts letselschadespecialisten, over de opleiding: ‘’Je begint met het deel zelfstudie dat je zelf kunt indelen qua tijd. Dat is erg prettig omdat je het naast je baan moet doen. In de trainingen en verdiepingscursussen borduur je dan weer verder op de kennis die je in de zelfstudie hebt opgedaan.’’

Dus, wil jij investeren in een succesvolle toekomst in de personenschadebranche? Ga dan snel naar osr.nl voor het volledige cursusprogramma en de brochure. Of neem contact met ons voor een persoonlijk advies. 
Geplaatst op 03-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: