Jorge Luzzi, voormalig voorzitter van FERMA overleden

De Federation of European Risk Management Associations deelt met groot verdriet het overlijden van Jorge Luzzi, voormalig voorzitter van FERMA. Jorge's ambtstermijn van 2011 tot 2013 heeft een stempel gedrukt op de organisatie en op de risicomanagement gemeenschap als geheel.

Jorge's toewijding aan het bevorderen van risicomanagement was ongeëvenaard en zijn leiderschap tijdens zijn voorzitterschap werd gekenmerkt door belangrijke prestaties die de nalatenschap van FERMA hebben gevormd. Onder zijn leiding heeft FERMA belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder de uitbreiding van ons ledenbestand met drie nieuwe nationale verenigingen: SI.Risk (Slovenië), ALRiM (Luxemburg) en MARM (Malta). Deze uitbreiding bracht risicomanagers uit 20 landen samen.

Tijdens zijn voorzitterschap heeft FERMA veel initiatieven genomen om het vakgebied risicomanagement te professionaliseren, met name door de eerste stappen te zetten in de richting van een certificering voor risicomanagers. Verder toonde FERMA leiderschap in het vertegenwoordigen van risicomanagement en risicomanagers bij Europese instellingen over kritieke onderwerpen zoals Solvency II en de herziene Richtlijn Verzekeringsbemiddeling (IMD2).


Maar Jorge's impact reikte veel verder dan FERMA. Zijn invloed strekte zich uit over continenten, door het leiden van organisaties als IFRIMA en Fundalarys/Alarys, en meer recentelijk door zijn voorzitterschap van onze Portugese ledenvereniging APOGERIS. Ondanks zijn vele rollen en prestaties bleef Jorge benaderbaar en goedhartig, een echte Europeaan met een passie voor het leven en een toewijding aan zijn collega-risicomanagers.

Charlotte Hedemark"Ter nagedachtenis aan een visionair leider en met diep respect eer ik het pad dat Jorge Luzzi heeft geëffend voor de Europese risicomanagementgemeenschap. Jorge's onwrikbare toewijding aan onze missie en zijn uitzonderlijke inzet voor onze collectieve zaak waren bronnen van kracht en inspiratie voor ons allemaal. Zijn afwezigheid weerklinkt diep in onze harten en in ons werk, maar FERMA zal blijven voortbouwen op het fundament van zijn werk en ervoor zorgen dat zijn nalatenschap levend blijft in onze voortdurende inspanningen en toewijding".

Typhaine Beaupérin: "Jorge was echt uniek. Zijn niet aflatende toewijding aan het ondersteunen van de risicomanagementgemeenschap en zijn levenslust waren ongeëvenaard. Jorge was een onvermoeibare voorvechter van risicomanagement en onze verenigingen en zijn plotselinge vertrek laat een leegte achter in onze risicomanagementfamilie. Zijn nalatenschap, vooral door zijn toegewijde service aan FERMA, zal voortleven, maar zijn aanwezigheid zal erg gemist worden.

 

 

Geplaatst op 17-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: