WIJ advocaten is toegetreden tot het exclusieve Global Insurance Law Connect

GILC is een snelgroeiend wereldwijd netwerk van gerenommeerde advocatenkantoren die volledig zijn gericht op de verzekeringsindustrie. Het lidmaatschap van GILC stelt WIJ Advocaten en haar cliënten in staat om internationaal op hoog niveau samen te werken met de allerbeste verzekeringsrechtadvocaten uit de hele wereld.

Met de komst van WIJ Advocaten komt het netwerk op een totaal van negentien leden, waarvan dertien in de Europese groep, waaronder nu ook kantoren in Nederland, Turkije, Frankrijk, Duitsland, Spanje, UK, Ierland, Italië, Zwitserland, België, Luxemburg, Noorwegen en Finland.
 
Jim Sherwood, voorzitter van Global Insurance Law Connect: "WIJ advocaten is tien jaar geleden opgericht en heeft zich in die tien jaar volledig gericht op verzekeringen. Ze passen perfect bij onze groep van gelijkgestemde gespecialiseerde kantoren, die allemaal verzekeringen in hun DNA hebben, en we kijken ernaar uit om hen te verwelkomen in onze GILC 'familie'. Naarmate ons klantenbestand groeit en het netwerk zich uitbreidt, zijn we ook blij dat we onze internationale dekking kunnen uitbreiden door een advocatenkantoor uit Nederland in te schakelen."
 
Harriët Delhaas en Suzanne Bordewijk, Partners bij WIJ advocaten: "GILC heeft een groeiende reputatie als een zeer succesvol juridisch netwerk. Het is belangrijk voor ons kantoor en levert toegevoegde waarde voor onze cliënten dat wij samenwerken met internationale advocatenkantoren die hun eigen regionale expertise inbrengen in internationale zaken en die de problemen en uitdagingen in de verzekeringsbranche begrijpen. Het selectietraject was intensief, maar beslist de moeite waard. Voor onze huidige en toekomstige cliënten opent zich hiermee een nieuwe ‘window of opportunities’. In Nederland gevestigde verzekeringsmaatschappijen, -tussenpersonen en Nederlandse bedrijven die te maken hebben met zaken die letterlijk grensoverschrijdend zijn, kunnen wij dankzij het GILC-netwerk nóg beter bedienen. WIJ advocaten brengt de zaak verder. Nu dus ook in het buitenland.”
 
De leden van GILC zoeken elkaar geregeld op binnen veertien focusgroepen waarmee zij doorlopend expertise en kennis delen met hun cliënten. Deze groepen richten zich onder meer op complexe letselschades, Financial Lines, Property, Construction, D&O, Cyber, Fraude en Product Liability & Recall.
 

 
Geplaatst op 17-11-2020


Share on: