Sonja Cats wint DNA Award; zij is hét ‘Verenigingstalent van 2020’

Sonja Cats, Hoofd Ledenzaken bij Adfiz, is uitgeroepen tot ‘Verenigingstalent van 2020’. Leden van De Nederlandse Associatie konden tijdens de Week van de Vereniging stemmen op één van de drie finalisten. Met een ruime meerderheid van de stemmen heeft Sonja de award gewonnen.

De jury van de DNA Awards was op zoek naar een talent dat; slagvaardig en vooruitstrevend is, stappen heeft gezet naar duurzame vernieuwing, een sprong heeft gemaakt in het balanceren op inhoud/proces en relatie en bovenal leden en stakeholders op verrassende manieren weet te verbinden. Lees hier het volledige juryrapport.

Aandacht voor de leden
Sonja kenmerkt zich door een aanjager te zijn in ledenbinding en in het organiseren van waardevolle en vernieuwende evenementen en uiteenlopende contactmomenten. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de online platformbijeenkomst, de ledenlabs, de online ALV en de herintroductie van Rondes door het land. Ze is een drijvende kracht, kan goed luisteren en duwt mensen en ontwikkelingen op een vriendelijke manier in de goede richting. In alles wat we doen moet aandacht zijn voor de leden, niet alleen als groep, maar vooral ook voor individuele leden. Zo heeft zij de felicitaties bij jubilea ingevoerd, persoonlijke attenties bij bijzondere gebeurtenissen en stimuleert zij verbinding van de leden onderling en met de vereniging. Wij zijn dan ook ontzettend trots en blij voor Sonja, ze heeft deze award echt verdiend.

Alleen samen maken we het verschil
Sonja wilt de jury, de leden en haar collega's heel erg bedanken: "Al meer dan 5 jaar werk ik met heel veel plezier bij Adfiz, een vereniging die de afgelopen jaren heel veel verandering heeft doorgemaakt. Dit kan alleen binnen een vereniging waar men openstaat voor ideeën, initiatieven en wil vernieuwen. Want alleen samen kunnen we immers het verschil maken. Het werken met zoveel enthousiaste gedreven collega’s en leden geeft mij veel energie. Dat zij mij gezamenlijk voorgedragen hebben voor de prijs maakte me al heel trots, met als kers op de taart de titel ‘Verenigingstalent van 2020!."

Van nominatie naar award
Vorige maand werd Sonja, samen met Anne Berrevoets (EAIE) en Juul Smeets (LTO Noord), genomineerd door de jury van de DNA Award. Collega’s van de drie finalisten werden gevraagd een video te maken met daarin de redenen waarom hun collega ‘Verenigingstalent van 2020’ zou moeten worden. Tijdens een interactieve live sessie van Cyriel Kortleven tijdens de Week van de Vereniging werden de video’s afgespeeld. Vervolgens konden de leden stemmen op hun favoriet. Sonja won met 51% van de stemmen. In de categorie ‘Meest Innovatieve Vereniging 2020’ ging de award naar KWBN.


 
 

Geplaatst op 23-11-2020


Share on: