Jouw carrièrestart in het verzekeringsrecht of de personenschadebranche!

Voor de beste basisopleidingen kies je de beste opleider: OSR! Kies je voor een opleiding bij OSR, dan zorg je als jurist voor de best mogelijke start van jouw carrière. Voor beginnende personenschade-experts en starters in het verzekeringsrecht hebben we twee hooggewaardeerde opleidingen klaarstaan. Wat mag je van ons verwachten?


– Basiscursus verzekeringsrecht
Voor wie verzekeringszaken wil gaan behandelen is deze opleiding de juiste keuze! Maak kennis met het verzekerings- en polisrecht. Hierin draait alles om aansprakelijkheid en verzekering. 
Op lesdag 1 leer je hoe een verzekeringsovereenkomst tot stand komt en wat algemene voorwaarden zijn. Ook de begrippen verzwijging en eigen schuld komen aan de orde.  
Op lesdag 2 krijg je inzicht in verplichtingen bij schade, voorwaarden van en onderscheid tussen verzekeringen en samenloop. De thema’s fraude, directe actie en causaliteit komen ook uitgebreid aan bod. 

Deze basiscursus sluit volledig aan op de praktijk. Je gaat met vakgenoten concreet aan de slag met casusposities. Profiteer van de praktische tips en adviezen van onze docenten voor tactiek en strategie bij de behandeling van verzekeringszaken, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk. 

Deze basiscursus is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met verzekeringskwesties: bedrijfsjuristen, jurist-schadebehandelaars bij een rechtsbijstand- of WA-verzekeraar, advocaten, assurantiebeursmakelaars en -tussenpersonen.

– Basisopleiding personenschade
Startende juristen in de personenschade kunnen bij OSR terecht voor een complete en volledig op de praktijk toegesneden basisopleiding. Na afloop van de vier lesdagen beschik je over alle juridische kennis en praktische vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan met jouw eerste personenschadezaken. Onze ervaren docenten en trainers nemen je stap voor stap mee door het gehele proces van een letselschadezaak. 

Programma in het kort
lesdag 1 – aansprakelijkheid bij verkeers- en arbeidsongevallen 
lesdag 2 – aanpak schaderegeling: van intake tot vaststellingsovereenkomst 
lesdag 3 – rol en taak externe deskundigen en rekenkundige aspecten bij schadeposten
lesdag 4 – (probleemoplossend) onderhandelen

Deze basiscursus is ontwikkeld voor alle startende juridisch professionals in de personenschade, zoals letselschadeadvocaten, bedrijfsjuristen, belangenbehartigers, letselschade-experts en -behandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

Dus, wil jij investeren in een succesvolle toekomst in de personenschadebranche of het verzekeringsrecht? Ga dan snel naar osr.nl voor de volledige cursusprogramma’s. Of bel ons voor een persoonlijk advies. 

Geplaatst op 23-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: