DUPI MGA Invest BV is voornemens Canopius BV Amsterdam over te nemen

Op 30 oktober 2020 hebben DUPI MGA Invest BV en Canopius een overeenkomst bereikt waarbij DUPI voornemens is Canopius BV van Canopius over te nemen door middel van een aandelenkoop door DUPI van 100% van de aandelen van Canopius BV.

Het is de bedoeling dat de ondertekening van de overeenkomst op of voor 13 november 2020 plaatsvindt en dat de closing uiteindelijk op of voor 15 december 2020 plaatsvindt, op voorwaarde dat aan alle noodzakelijke regelgevende vereisten, met inbegrip van de mededingingsautoriteiten en de financiële toezichthouders (indien van toepassing), is voldaan.
 
Canopius en DUPI zijn van mening dat met deze aandelentransactie de belangen van haar makelaars en cliënten het best gediend zijn: alle procedures, financiële en administratieve processen en (agentschaps)overeenkomsten blijven ongewijzigd. Gedetailleerde informatie volgt binnenkort.
 
Bij de definitieve sluiting zal Canopius BV worden omgedoopt tot DUPI Underwriting Agencies Amsterdam BV, La Guardiaweg 36 (Bright Offices), Amsterdam.
 
Alle medewerkers van Canopius BV zullen in dienst blijven van DUPI en Canopius' Managing Director Jimmy Guman zal doorgaan als Managing Director van DUPI Underwriting Agencies Amsterdam.
 
De activiteiten van Canopius BV (DUPI Underwriting Agencies Amsterdam) omvatten:
  • de Underwriting Agency overeenkomst met Sompo International Insurance (Europe), SA (SIIE) voor de dienstverlening aan de Japanse belangen in het buitenland;
  • de Claim Hub Agency overeenkomst met Sompo Japan Insurance Inc. in Tokyo (SJI);
  • de volledige run-off van alle Nederlandse binnenlandse activiteiten namens SIIE, Baloise Insurance nv en dochterondernemingen van de Canopius Groep;
  • de Underwriting Agency overeenkomst met Ethias Verzekeringen nv (Ethias) en
  • de overeenkomsten inzake fiscale vertegenwoordiging met Ethias en SIIE.
 
DUPI is ook in gesprek met SIIE om te zien of we de bestaande Agency overeenkomst kunnen uitbreiden met extra product- en dienstenaanbod.
 
Deze overname biedt DUPI aanzienlijke aanvullende verzekeringsexpertise en een breder productaanbod, met een grotere schaal en een grotere relevantie voor onze makelaars en klanten, ter ondersteuning van onze ambitie om THE Insurer of Choice for Entrepreneurs te zijn.
Geplaatst op 04-11-2020


Share on: