ACL Verzekeringen lanceert Cyberverzekering

Nichespeler op het vlak van financial lines, ACL Verzekeringen, breidt haar dienstverlening uit. Naast beroeps-, bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheid en collectieve ongevallen heeft ACL gisteren een cyberverzekering aan het palet toegevoegd. De polis kent weinig uitsluitingen, geen eigen risico bij herstel, geen sublimieten en heeft zeer concurrerende tarieven. De premie begint al bij 200 euro per jaar.

Tussenpersonen kunnen online door slechts vijf tot zeven vragen te beantwoorden inzicht krijgen in de premieomvang. Directeur van de in maatwerkoplossingen gespecialiseerde nichespeler ACL Verzekeringen, Mayke Oosterbroek: “De premie begint al bij 200 euro per jaar. Wij durven een polis met zo’n lage premie aan te bieden, omdat onze polis doorspekt is van ervaringscijfers. De oorsprong van de polis – die is opgezet met de capaciteit en de kwaliteit van Lloyd’s – ligt namelijk in Engeland, waar al veel ervaring is opgedaan met cyber en cyberincidenten. Verzekerden bieden we 24/7 hulp en ondersteuning op het gebied van IT-gerelateerde zaken, communicatie en PR, forensisch onderzoek en juridische ondersteuning. Preventief bieden wij de AVAST beveiligingstool aan en na een incident pakken wij zaken als recovery en crisiscommunicatie op en zetten wij bijvoorbeeld accountants, PR professionals en juristen in. Daarnaast helpen onze cyberexperts onder andere met het reconstrueren van beschadigde data en het beveiligen van de systemen.

Weinig uitsluitingen
De cyberverzekering – die via het intermediair wordt aangeboden – kan via de website van ACL worden afgesloten. Daarnaast staan onze underwriters altijd klaar om telefonisch vragen te beantwoorden of even te sparren, want we denken graag mee over oplossingen. De cyberpolis is overigens heel compleet. Los van social engineering en het verlies van onversleutelde draagbare media is eigenlijk weinig uitgesloten.”

Nyenborgh Group
De cyberverzekering van ACL Verzekeringen dekt de wettelijke aansprakelijkheid, de bedrijfsschade, kosten van crisismanagement en diverse andere kosten, zoals data-herstelkosten, forensische en rechtsbijstandskosten, kredietbewakingskosten, Public Relations kosten, PCI boetes en onderzoekskosten en verweerkosten. Ook inloop kan worden meeverzekerd. ACL Verzekeringen maakt deel uit van de Nyenborgh Group, leverancier van verzekeringsoplossingen en bijbehorende financiële diensten voor de nationale en internationale verzekeringsmarkt.

Meer informatie over het ontstaan van de polis is te lezen in het artikel dat in onze cyberspecial werd gepubliceerd.

 

Geplaatst op 17-11-2020


Share on: