FOCWA roept op: laat autoschades herstellen

FOCWA, de brancheorganisatie voor schadeherstelbedrijven roept consumenten en bedrijven in Nederland op om, ondanks de coronacrisis, schades aan auto’s, caravans en campers te laten herstellen. Aangesloten FOCWA-bedrijven nemen verregaande maatregelen op vlak van hygiëne en volgen strikt de richtlijnen van het RIVM op. Nederlanders kunnen dus met een gerust hart hun voertuig laten herstellen bij FOCWA-bedrijven.

“Nu de coronacrisis ons land in zijn greep heeft, merken schadeherstelbedrijven de impact op hun bedrijf. Consumenten aarzelen om schades te laten herstellen. Nu al ondervinden onze bedrijven gemiddeld 30% minder omzet dan vorige week. En we verwachten dat dit percentage na volgende week fors zal toenemen omdat schadeherstelbedrijven vaak twee tot drie weken vooruit plannen,” zegt Femke Teeling, directeur FOCWA. De brancheorganisatie concludeert dit na een rondvraag bij haar achterban.

Jeroen Baars, directeur en eigenaar van Schadenet Rijnders, ondersteunt de oproep van FOCWA: “Er is op dit moment geen enkele reden om schades niet te laten herstellen. Integendeel. Wij volgen niet alleen de richtlijnen van het RIVM, wij gaan in onze bedrijven nog een stap verder. Zo desinfecteren wij veelvuldig de ruimtes waar onze klanten komen en hebben zij geen toegang meer tot de werkvloer. Ook schaalden wij onze haal- en brengservice op zodat we de sociale onthouding maximale invulling geven en tegelijkertijd onze job kunnen blijven uitoefenen. Onze medewerkers willen graag schades herstellen. Het is dus niet nodig om dit uit te stellen.”

Ook bij Carglass melden ze dat afspraken gewoon door kunnen gaan. Karen Dijkstra, Sales directeur Carglass: “Wij volgen alle richtlijnen van het RIVM om onze klanten en medewerkers te beschermen, zoals het geen handen schudden en afstand houden. Daarnaast hebben we een aantal extra maatregelen genomen om klanten te kunnen blijven helpen bij ruitschade. Zo reinigen we het stuurwiel, de autosleutels en de versnellingspook zeer grondig en dragen we altijd handschoenen. Daarnaast verruimen we de komende periode onze openingstijden en optimaliseren we onze mobiele dienstverlening zodat we onze klanten - dus ook de kwetsbare klanten - kunnen blijven helpen.”

FOCWA verwacht dat op korte termijn de onderdelen die noodzakelijk zijn om schades te herstellen, beperkt of niet meer beschikbaar zijn. “Wij roepen daarom iedereen op om herstel van schades zeker niet uit te stellen, maar nu te laten uitvoeren. Onze bedrijven nemen verregaande voorzorgsmaatregelen,” vindt Teeling. De brancheorganisatie riep haar leden zondag ook op om beschermingsmiddelen zoals maskers en handschoenen ter beschikking te stellen van ziekenhuizen.

Geplaatst op 17-03-2020


Share on: