Tom Kliphuis benoemd tot CEO van VIVAT

VIVAT NV (VIVAT) maakt vandaag bekend dat Tom Kliphuis met ingang van 1 april is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van VIVAT. Kliphuis, momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ, volgt Ron van Oijen op die per 31 januari 2020 is afgetreden als CEO van VIVAT.

Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen van VIVAT: "Wij zijn verheugd Tom Kliphuis te mogen verwelkomen als onze nieuwe CEO. Tom heeft bijna twintig jaar ervaring als executive binnen de verzekeringssector en heeft een bewezen track record in het leiden van veranderingen, het leveren van strategisch succes en het aansturen van groei, waardoor hij de juiste CEO is om VIVAT naar het volgende hoofdstuk te leiden. De Raad van Commissarissen wenst Tom Kliphuis veel succes in zijn nieuwe rol bij VIVAT.
 
Tom Kliphuis: "Ik ben erg blij om voor VIVAT te gaan werken en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging om bij te dragen aan de verdere transformatie van het bedrijf. Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met mijn nieuwe collega's en voort te bouwen op het succes van het bedrijf om een nog sterkere speler binnen de Nederlandse verzekeringsmarkt te worden."
 
Tom Kliphuis (1964) is sinds 2014 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Coöperatie VGZ. Tom begon zijn carrière bij ING / Nationale Nederlanden en werkte in verschillende managementfuncties. Van 2000 tot 2011 was hij verantwoordelijk voor de verzekerings- en pensioenactiviteiten bij ING Verzekeringen respectievelijk Mexico, Chili en Centraal- en Zuid-Europa. Kliphuis was van 2011 tot 2013 CEO Verzekeringen bij ING Benelux.
 
De afronding van de overname van VIVAT door Athora zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 plaatsvinden, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder. Mogelijke verdere wijzigingen in de Raad van Bestuur kunnen zich voordoen, dit zal bij of rond de afronding van de transactie worden gecommuniceerd.
 
Geplaatst op 27-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: