HDI Group neemt een aandeel in de cybersecurity start-up Enginsight

De HDI Group heeft een aandeel genomen in de cybersecurity start-up Enginsight. Het IT-beveiligingsbedrijf van Jena biedt bedrijven volledig geautomatiseerde bescherming tegen aanvallen op hun gegevens en netwerken.

De Enginsight-software identificeert hiaten in de veiligheid en de configuratie en slaat alarm als er live aanvallen van hackers plaatsvinden. De klant richt zich op kleine en middelgrote bedrijven, die te maken hebben met een toegenomen netwerk en complexiteit en een toenemende frequentie van cyberaanvallen in de loop van de digitalisering.

Naast de HDI Group zijn ook seed+speed, Smart Infrastructure Ventures en portfolio-investeerders betrokken bij de financiering. De investeringen zijn bedoeld om de basis te leggen voor het uitbreiden van Enginsight, het werven van medewerkers die gespecialiseerd zijn in technologie, het opbouwen van een verkoopstructuur en het creëren van een uitgebreid partnernetwerk. 
 
Martin Weldi, Hoofd Corporate Development van de HDI Group, gaf commentaar: "Cybersecurity zal in de toekomst een belangrijk gebied zijn voor onze klanten en de HDI Group is hier al uitstekend gepositioneerd. We streven daarom een consistente strategie na door te investeren in een start-up zoals Enginsight, die intelligente cyber-security oplossingen voor bedrijven biedt".
 
De HDI Group opereert met succes in de cybersector als grote industriële verzekeraar en in de sector van de zakelijke klanten. Het belang in Enginsight maakt deel uit van de strategie van de HDI Group die gericht is op het stimuleren van de digitalisering en het investeren in technologische innovaties. Nog maar enkele dagen geleden nam de HDI Group het in Berlijn gevestigde Perseus Technologies GmbH over. Deze start-up heeft zich gespecialiseerd in de preventie van cyberrisico's en cybernoodhulp.
 
Met haar nieuwste cyberinvesteringen streeft de HDI Group haar strategische operationele doelstelling na om de ondernemersactiviteit te faciliteren en te bevorderen. Deze doelstelling is stevig verankerd in het volgende doel dat de HDI Group nastreeft: "Samen zorgen we voor het onverwachte en stimuleren we het ondernemerschap."
 
Geplaatst op 27-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: