Klaus M. Przybyla benoemd tot nieuwe CEO van MS Amlin Insurance S.E.

MS Amlin Insurance S.E. heeft Klaus M. Przybyla benoemd tot nieuwe CEO ter voorbereiding op de geplande fusie met MSIG Insurance Europe AG. De heer Klaus M. Przybyla zal ook na de fusie deze rol voortzetten.

Om een soepele overgang te waarborgen en grondig inzicht te krijgen in MS AISE, heeft de heer Przybyla per 1 oktober 2024 de functie van CEO van MS AISE op zich genomen. Deze benoeming stelt hem in staat om zich intensief bezig te houden met de operaties en medewerkers van het bedrijf vóór de fusie, waardoor hij goed voorbereid is om de gecombineerde onderneming naar toekomstig succes te leiden.

“Deze overgang is een cruciaal moment voor het leiderschap van MS AISE en sluit aan bij de strategische doelstellingen van de beoogde fusie. We zijn ervan overtuigd dat Klaus M. Przybyla, met zijn uitgebreide internationale ervaring en diepgaande expertise in de verzekeringssector, uitstekend is toegerust om het bedrijf door deze belangrijke periode te leiden en aanhoudend succes te behalen,” aldus Akihiko Ikeno, directeur en Managing Executive Officer van Mitsui Sumitomo Insurance Company Limited.
 
Przybyla is bijna 12 jaar de CEO van MSIG Insurance Europe AG geweest en heeft een prominente rol gespeeld in het stimuleren van groei en het behalen van positieve financiële resultaten. Zijn benoeming als Executive Officer van het moederbedrijf MSI in Japan in april 2024 benadrukt bovendien zijn geschiktheid voor wereldwijd leiderschap.
 
De vertrekkende CEO, Ludovic Sénécaut, staat sinds april 2020 aan het hoofd van MS AISE en heeft het bedrijf door een van de meest uitdagende periodes in de recente geschiedenis geleid. Onder zijn leiding heeft het bedrijf zich met succes aangepast aan de complexiteiten van de COVID-19-pandemie, en belangrijke mijlpalen bereikt zoals de succesvolle uitvoering van de 2025-strategie en de invoering van nieuwe systemen, robotica en op kunstmatige intelligentie gebaseerde processen.
 
“We zijn bijzonder dankbaar voor de inzet en het leiderschap van Ludovic Sénécaut tijdens zijn termijn,” zegt Peer van Harten, voorzitter van de Raad. “Zijn bijdragen hebben ons gepositioneerd voor toekomstig succes, en we kijken ernaar uit om Klaus M. Przybyla te verwelkomen in deze nieuwe fase.”
 
In het kader van de overgang zal Klaus M. Przybyla op 30 september 2024 aftreden als CEO van MSIGEU en zich concentreren op het verkennen van de operaties, processen en medewerkers van MS AISE, waarmee hij het bedrijf verder versterkt in aanloop naar de aangekondigde fusie.
 
Deze leiderschapsverandering komt op een moment dat MS AISE uitkijkt naar de kansen die de beoogde fusie zal bieden voor haar medewerkers, klanten en belanghebbenden.
Geplaatst op 07-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: