Een nieuwe stap richting vitaliteit en duurzaamheid voor Troostwijk

Vandaag verhuist Troostwijk naar de nieuwe kantoorlocatie in het pand B-Vital. In dit interview vertelt Arjan Hovinga, CCO van Troostwijk, meer over deze belangrijke verandering en de motivatie achter de keuze voor B-Vital als nieuwe werkplek.

Vitaliteit en welzijn voorop
Het pand, genaamd B-Vital, is niet zomaar gekozen. Het gebouw is duurzaam en ontworpen met een sterke focus op gezondheid en welzijn. Er is veel aandacht besteed aan een optimale luchtkwaliteit, en het pand is uitgerust met moderne faciliteiten zoals een sportschool en gezonde voedingsopties.
Deze investeringen onderstrepen ons streven naar een duurzame en gezonde werkomgeving, waarin medewerkers zich vitaal en energiek voelen. Het is een bruisende, energieke plek die vitaliteit en welzijn bevordert, zodat medewerkers zich geïnspireerd en gemotiveerd voelen om het beste uit zichzelf te halen.

Samenwerking op één verdieping 
Waar voorheen de verschillende afdelingen over meerdere etages verspreid zaten, heeft Troostwijk nu gekozen om alle medewerkers op één verdieping te plaatsen. Dit bevordert de samenwerking tussen de diverse afdelingen en disciplines. “We hebben veel verschillende disciplines binnen ons bedrijf, en we willen dat deze elkaar versterken. Ons nieuwe pand biedt de juiste omgeving waarin dit optimaal kan gebeuren.”

Het kantoor is ingericht met het oog op verschillende functies. Het moet niet alleen een plek zijn voor geconcentreerd werken, maar ook ruimte bieden voor overleg, brainstormsessies en sociale interactie. “De balans tussen thuiswerken en op kantoor werken is door corona veranderd, maar wij vinden het nog steeds belangrijk om een fijne plek te hebben waar medewerkers graag naartoe komen.”

Duurzaamheid en bereikbaarheid 
Duurzaamheid staat centraal in de keuze voor het nieuwe pand B-Vital. Het gebouw voldoet aan de hedendaagse duurzaamheidsnormen, en daarnaast neemt Troostwijk ook maatregelen zoals de introductie van een volledig elektrisch wagenpark. Bovendien is B-Vital uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. “Al deze inspanningen onderstrepen onze focus op duurzame mobiliteit en een verantwoorde werkomgeving”.

Betrokkenheid van medewerkers in het proces
De keuze voor B-Vital is het resultaat van een zorgvuldig proces waarin de medewerkers van Troostwijk vanaf het begin nauw betrokken zijn. Een onafhankelijk adviesbureau heeft gesprekkengevoerd met de medewerkers om hun wensen en behoeften in kaart te brengen. Vervolgens heeft een makelaar meerdere opties voorgesteld, waarbij B-Vital als beste uit de bus kwam.

“Vanaf het begin hebben we onze medewerkers betrokken bij de besluitvorming. Ook in het designproces was er een werkgroep van medewerkers die input heeft gegeven. Dit alles moest aansluiten bij onze kernwaarden: samenwerken, ondernemerschap, professionaliteit en klantgedreven. Die waarden wilden we terugzien in de inrichting van ons nieuwe kantoor.”

Verankerd in Amsterdam 
Troostwijk blijft trouw aan haar Amsterdamse roots. Naast de vestigingen in Rotterdam en Groningen, was het al snel duidelijk dat Amsterdam de belangrijkste locatie is voor het bedrijf. “We zijn een Amsterdams bedrijf, en dat willen we blijven. Amsterdam heeft voor ons altijd een centrale rol gespeeld.”

Geplaatst op 07-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: