Online spreekuur over cyberveiligheid

Stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) start met een online spreekuur. Deze is bedoeld voor ondernemers in de landelijke high tech maakindustrie, inclusief haar toeleveranciers en andere ketenpartners. Eens per maand beantwoorden de community manager én een cybersecurity expert hun vragen op het gebied van cyberveiligheid.

Over het onderwerp bestaat nog veel twijfel en onzekerheid. Daarbij heeft het CWB in het vijfjarig bestaan gemerkt dat veel ondernemers cyberweerbaarheid een lastig thema vinden. Onder andere door het vakjargon en de technische kant van de zaak, al gaat het ook om mensen en processen. Helemaal als een bedrijf onder de toekomstige Cyberbeveiligingswet valt of onder de Europese Cyber Resilience Act.  

“Helaas is de online dreiging onveranderd groot en de risico's nemen toe door het gebruik van kunstmatige intelligentie. Daarom zou iedere ondernemer minimaal moeten nadenken over maatregelen. Verder moet elk bedrijf weten wat te doen als het misgaat", zegt directeur Paul van Nunen.  

Eerder is het CWB al begonnen om hulpkaarten beschikbaar te stellen en er loopt een pilot die bepaalde mkb’ers in de sector van professionele hulp voorziet.Van Nunen: “Dit spreekuur is een proef om te ervaren of de stichting zo laagdrempelig mogelijk ondersteuning kan bieden. Deelname is dan ook geheel vrijblijvend en kan via een link op www.cwbrainport.nl.” Het spreekuur is op dinsdag 24 september, donderdag 31 oktober en dinsdag 26 november. De tijden staan op de website (https://cwbrainport.nl).  Ze variëren om iedereen in de gelegenheid te stellen een keer deel te nemen.   

Geplaatst op 06-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: