Alpina Group golft voor het Prinses Máxima Centrum

Het Alpina Group Open heeft € 52.500,- opgebracht voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Tijdens het jaarlijkse golftoernooi dat 11 september zijn 15e editie beleefde, sloegen 14 teams af op golfclub De Scherpenbergh in Lieren voor een spannende strijd en voor het goede doel.

Het was alweer de 15e editie van het charity golftoernooi dat zijn oorsprong kent als het Voogd Open en jarenlang plaatvond in Bruinisse. Dit jaar vond het Alpina Group Open voor het eerst centraal in het land plaats. In Lieren sloegen 54 deelnemers aan de wedstrijd en 17 deelnemers aan de clinic geld bij elkaar voor het talentprogramma van het Prinses Maxima Centrum. In totaal is er
€ 52.500 opgehaald voor onderzoek naar en de behandeling van kanker bij kinderen.

Resultaat
Na afloop van het toernooi overhandigde Sjoerd Laarberg, CEO van Alpina Group, de cheque aan prof. dr. Max van Noesel, kinderoncoloog van het Prinses Máxima Centrum. Sjoerd Laarberg: “Het was geweldig dat we als Alpina Group dit event konden organiseren. Goed om elkaar in deze sportieve setting te spreken en elkaar te ontmoeten. Maar het mooiste is de prachtige eindopbrengst voor het Prinses Máxima Centrum. Wij waarderen het enorm dat zoveel relaties zich bereid hebben gevonden om deel te nemen met een team en mee te spelen voor dit goede doel. Mooi om te zien dat we door samen te werken tot dit prachtige resultaat zijn gekomen.”

Prof. dr. Max van Noesel: “We zijn blij en dankbaar dat Alpina Group ons al zoveel jaren steunt en ook dit jaar weer een prachtig bedrag doneert, bij elkaar gespeeld op dit toernooi. Wij gaan deze donatie besteden aan een programma gericht op de bestrijding van bottumoren. Tijdens de afgelopen Paralympische Spelen zie je spectaculaire prestaties van sporters met blades. Maar het is niet niets als dit ontstaat door een bottumor op jonge leeftijd. Dat heeft grote impact. Met dit meerjarige programma willen we de behandeling van bottumoren verbeteren, want dat is hard nodig!”

Uitslag 
De golfwedstrijd werd gespeeld volgens het principe van stableford; de handicap bepaalt hoeveel ballen dan wel slagen de deelnemer krijgt, zodat iedereen gelijke kansen heeft om te winnen. De winnaar van het Alpina Group Open is geworden: Folkert Pama van a.s.r.

Kijk voor meer informatie over het Prinses Máxima Centrum en het Alpina Group Open op de website www.alpinagroupopen.com.

Geplaatst op 13-09-2024

Volgende >


Share on: