Berthold Gunster op het podium bij de viering van het 115-jarig bestaan van Adfiz

Adfiz vierde haar 23ste lustrum in theater Flint in Amersfoort. Samen met haar leden, vertegenwoordigers van verzekeraars, toezichthouders, vakmedia en andere stakeholders vierde de branchevereniging dat het 115 jaar geleden was dat enkele adviseurs besloten zich te verenigen. ​Na de opening betrad keynote spreker Berthold Gunster het podium.

De bijeenkomst werd geopend door Adfiz-voorzitter Roger van der Linden. In zijn speech sprak hij over de immateriële waarde van advies: “Wij helpen klanten bij het verwezenlijken van hun dromen. Want dát is wat we in essentie doen. En dát is ook waar mensen – vaak zonder het zelf te beseffen – écht behoefte aan hebben”, zei hij daarover.

Na zijn speech introduceerde Van der Linden een speciaal voor het lustrumevent opgenomen film. Hierin vertellen enkele Adfiz-leden hoe zij de betrokkenheid die ze voelen bij wat er om hen heen gebeurt, omzetten in daden. En hoe ze daarmee willen bijdragen aan een betere en mooiere maatschappij.  

Na de opening betrad keynote spreker Berthold Gunster het podium. De grondlegger van Omdenken. “Omdenken begint altijd met een probleem; zonder problemen geen omdenken", hield Gunster de zaal voor. “En een probleem bestaat uit twee dingen: feiten en verwachtingen. Zodra je een tegenstelling ervaart tussen die twee, tussen wat-zou-moeten-zijn en wat-is, ervaar je iets als een probleem. Door de feiten en verwachtingen grondig te onderzoeken, kun je de stap maken van ja-maar (het is niet wat het zou móeten zijn en dat is een probleem) naar ja-en (het is, wat het is). Vervolgens kijk je welke nieuwe mogelijkheden er ontstaan door de feiten volledig te accepteren, dus volledig ‘ja’ te zeggen tegen de realiteit.”

De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel en walking dinner. 

Geplaatst op 14-06-2024

< VorigeVolgende >


Share on: