AkzoNobel introduceert nieuwe UV Putty

De nieuwe UV Putty van AkzoNobel is de nieuwste toevoeging aan het UV-productassortiment voor autoschadeherstelbedrijven. Verkrijgbaar in twee texturen: fijn en grof. Dankzij de snelle drogingstijd kunnen schadeherstelbedrijven snel en efficiënt reparaties uitvoeren – om zelfs de kleinste gaatjes, krassen of deukjes en steenslag in minder dan twee minuten te vullen.

UV-producten winnen aan populariteit in de autolakindustrie vanwege hun snelle drogingstijden, energie-efficiëntie en lagere uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) – allemaal belangrijke overwegingen om duurzamere reparatieprocessen te realiseren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

De nieuwe UV Putty van AkzoNobel is ontwikkeld met deze veelgebruikte UV-technologie in gedachten en kan in minder dan twee minuten worden uitgehard met een UV-A-lamp. Dat draagt bij aan lagere energiekosten en minder uitstoot voor autoschadeherstelbedrijven waardoor de productiviteit en winst worden gemaximaliseerd en tegelijkertijd een duurzamere oplossing wordt geboden.

De UV Putty kan worden aangebracht op verschillende ondergronden, zoals oude laklagen, staal, aluminium en de meest voorkomende kunststoffen die worden gebruikt voor het repareren van voertuigen. Geleverd in een handige tube met één component, voor minimale verspilling en eenvoudige dosering.

Het product kan eenvoudig met een plamuurmes worden aangebracht en is direct na het uitharden klaar voor verder schuren en verwerken.

Rob Lagendijk, Commercial Marketing and Product Management Director voor de Automotive en Specialty Coatings business van AkzoNobel, zegt: "De belangrijkste focus van AkzoNobel op duurzaamheid heeft geleid tot innovaties in het portfolio voor Vehicle Refinishes. We hebben een groeiend UV-productassortiment, waaronder onze nieuwe UV Putty, die onze op duurzaamheid gerichte klanten helpt hun energieverbruik te verminderen en de uitstoot van VOS te verlagen”.

De UV Putty is goedgekeurd voor gebruik in combinatie met AkzoNobel UV Fillers en de premium merken Sikkens en Lesonal. Met de lancering in geselecteerde markten kunnen schadeherstelbedrijven die hun processen sneller en efficiënter willen maken nu profiteren van de nieuwe UV Putty van AkzoNobel, perfect voor hoogwaardige resultaten bij spotreparaties.

Geplaatst op 25-06-2024

< VorigeVolgende >


Share on: