Samenwerking FDR met Avéro Achmea

Samenwerking Avéro Achmea met maritiem verzekeringsadviseur FDR uit Rotterdam. Deze richt zich op scheepvaart, goederenvervoer, energie, transport, logistiek en expeditie.

FDR-adviseurs Armand Lans (links) en Philemon van der Bom (rechts) fungeren als schakel tussen klanten en Avéro Achmea. “Tot ons klantenportfolio behoren onder meer rederijen die de wereldzeeën bevaren”, vertellen ze. “Maar ook de binnenvaart, overslagpartijen en maritieme toeleveringsbedrijven vallen onder onze specialismes.” 

Verduurzaming is de basis
FDR is onderdeel van een family of companies die zich bezighouden met innovatie en verduurzaming. “Specifiek op het gebied van energie, gezondheidszorg en technologie”, knikt Armand. “Daar hoort ook risicobeheersing bij. Daar zijn wij elke dag mee bezig. Neem maritieme klanten die middenin de energietransitie zitten. Zij kunnen voor risicoadvies bij ons terecht. Wij zorgen voor een oplossing die bij ze past. Dat doen we in co-assurantie met verzekeringsmaatschappijen zoals Avéro Achmea.”

‘Onze maatwerkoplossingen reiken verder dan je denkt’ 
Risico’s beheersen bij de energietransitie is slechts één voorbeeld uit de FDR-praktijk. “We buigen ons over álle schadeverzekeringen voor de maritieme sector”, benadrukt Philemon. “Denk aan logistieke aansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. Of aan casco- of transportgoederenverzekeringen. Ook hebben we een oorlogsverzekering. Welke vraag een klant ook heeft, wij zorgen voor een maatwerkoplossing. Generalistische oplossingen zijn voor deze specifieke branche vaak niet toereikend. Zeker niet als je kijkt naar de omvang van de bedrijfsrisico’s. De samenwerking van FDR en Avéro Achmea leidt ertoe dat we het totale risico voor maritieme ondernemers kunnen dekken.”

‘Wij houden verzekeren menselijk’
De werkwijze van FDR kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. Armand: “Er bestaan genoeg systemen om een verzekeringsaanbod te doen. Maar soms zijn die niet flexibel genoeg om mee te bewegen met klantwensen. Om te voorkomen dat zulke wensen vastlopen op systemen, gaan we altijd persoonlijk in gesprek met de klant. Daar halen we dan de benodigde risico-informatie uit. Die vertalen we in specificaties om een object verzekerd te krijgen. Daarover overleggen we dan met de acceptanten van Avéro Achmea. Dat doen we eveneens persoonlijk. De lijnen zijn kort. We hebben er goede relaties en het contact verloopt soepel. Dat is al zo vanaf het allereerste begin. Heel prettig, want verzekeringsadvies blijft uiteindelijk mensenwerk.” 

FDR heeft collectief meer dan 200 jaar ervaring in huis
FDR en Avéro Achmea vinden elkaar ook binnen brancheorganisatie VNAB (Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs). Philemon: “Ons lidmaatschap is nog jong, maar wij brengen met ons team meer dan 200 jaar aan kennis en gespecialiseerde expertise met ons mee. Wij kennen de maritieme sector én de verzekeringswereld als geen ander. Dat we tussen die 2 de vertaalslag weten te maken, is onze kracht.” De duurzame groei van FDR bevestigt deze conclusie. “In 1 jaar tijd hebben we op eigen kracht klanten aan ons weten te binden. Zonder overnames van portefeuilles. Daar zijn we trots op en dankbaar voor.” Duurzaam groeien blijft de komende jaren de ambitie van FDR. Ook internationaal, op maritieme- en handelslocaties.
Geplaatst op 19-03-2024

< VorigeVolgende >


Share on: