Reaal reserveert 95 miljoen euro voor woekerpolis compensatie

Reaal heeft aangekondigd 95 miljoen euro te reserveren om klanten die ooit een woekerpolis hadden bij de verzekeraar te compenseren. Met deze compensatie hopen de gedupeerden af te zien van verdere juridische stappen tegen het bedrijf.

Gedupeerden kunnen een bedrag tegemoetzien variërend van enkele honderden tot in sommige gevallen zelfs meer dan 10.000 euro, zoals overeengekomen tussen Reaal en verschillende claimclubs.

In de jaren negentig en het eerste decennium van deze eeuw sloten veel Nederlanders beleggingsverzekeringen af bij verschillende verzekeraars, waaronder Achmea, Reaal en Allianz. Al snel bleek dat deze polissen verborgen kosten met zich meebrachten, waardoor de polishouders nauwelijks tot geen rendement behaalden. In sommige gevallen verloren ze zelfs geld.

Na een onthullende uitzending van het programma Radar, waarin deze verzekeringen bekend werden als woekerpolissen, begonnen gedupeerden juridische stappen te ondernemen. Dit resulteerde in tal van rechtszaken.

Recentelijk zijn steeds meer verzekeraars overgegaan tot compensatieregelingen. Eerder kwamen NN (voorheen Nationale-Nederlanden) en Achmea al met respectievelijk 300 en 60 miljoen euro over de brug. Nu sluit Reaal zich hierbij aan.

Voor gedupeerden die zich hebben aangesloten bij claimclubs heeft Reaal 70 miljoen euro beschikbaar gesteld. Polishouders die niet zijn aangesloten bij claimstichtingen kunnen zelf contact opnemen met de verzekeraar om te controleren of ze recht hebben op compensatie. Voor deze gevallen is 25 miljoen euro gereserveerd.

De komende tijd zal de regeling verder worden uitgewerkt, waarna de deelnemers te horen zullen krijgen wat hun compensatie inhoudt. De overeenkomst met Reaal wordt definitief als minimaal 90 procent van de deelnemers ermee instemt.

Bron: Nu.nl
Geplaatst op 22-03-2024

< VorigeVolgende >


Share on: