Nationale-Nederlanden benoemt Chief Commercial Officer Brokers & Partners

NN benoemt vandaag, 1 februari, Harry van der Zwan tot Chief Commercial Officer Brokers & Partnerships. In zijn nieuwe functie rapporteert hij rechtstreeks aan Léon van Riet, lid van de Management Board van NN Group. Van der Zwan is sinds 2017 directeur NN Business Partners. Met de benoeming wil NN het belang van het intermediaire kanaal voor het bedrijf verder onderstrepen.

Foto: Harry van der Zwan

De intermediaire partners van Nationale-Nederlanden verschuiven hun activiteiten steeds meer van productfocus naar doelgroepen en overkoepelende thema's en oplossingen. Dit vraagt van NN dat het zich herpositioneert als strategische partner. Het bedrijf heeft de ambitie om samen met het intermediaire kanaal NN brede proposities en diensten voor klanten te ontwikkelen. Zoals Goed Werkgeverschap, Bedrijfscontinuïteit en Welzijn. En hier samen met intermediairs in te groeien.
 
Harry van der Zwan trad in 2007 toe tot Delta Lloyd als Salesdirecteur. Bij Delta Lloyd vervulde hij verschillende leidinggevende rollen, waaronder als CEO van de Commercial Division en voorzitter van de Non-Life & Health division.  In 2017 is Harry benoemd tot Directeur Business Partners bij Nationale-Nederlanden. In die rol heeft hij de commerciële focus van Nationale-Nederlanden vergroot en is de communicatie van NN naar adviseurs verbeterd met één gezamenlijke NN-stem. Harry is tevens voorzitter van de Insurope Management Board in Brussel.
 
Leon van Riet, CEO NN Life & Pensions en lid van de Management Board van NN Group: ‘Harry heeft met zijn kennis en ervaring van de intermediaire markt de afgelopen jaren de samenwerking tussen ons bedrijf en het intermediair verder vormgegeven. Zijn strategieplannen hebben er mede toe geleid dat de ITV-scores van NN bij het intermediair zijn gestegen. Het belang van het intermediaire distributiekanaal is en blijft voor NN groot en voor de toekomst moet dit verder worden gewaarborgd. Dit vergt van ons bedrijf een herpositionering als strategisch partner om niet alleen voor, maar vooral samen met het intermediair klaar te zijn voor de komende decennia.’
 
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 01-02-2024

< VorigeVolgende >


Share on: