Letselschadebranche laat van zich horen op de Letselschade Raadsdag

Op donderdag 23 november vond De Letselschade Raadsdag 2023 plaats die dit jaar het veelzeggende thema ‘Verbinden, vertrouwen, versneld vooruit!’ meekreeg. Een feestelijke dag vol inspirerende sprekers en verrassende intermezzo’s.

Het muzikale intermezzo waarbij alle aanwezigen trommelend een ensemble vormden (foto Wilmar Dik).


De dag startte met een korte film die ook al op een eerdere editie van de Letselschade Raadsdag werd vertoond. De dagvoorzitter en tevens directeur van De Letselschade Raad, Remco Heeremans, refereerde in zijn welkomstwoord aan die film en gaf aan dat de film destijds indruk op hem heeft gemaakt. En nu weer. “Niet alleen door de dramatische muziek en de pakkende teksten. Maar ook vooral de achterliggende boodschap: als branche moeten wij zien het kaf van het koren te scheiden."

Heeremans gaf aan dat er vanuit de politiek en de samenleving destijds erg veel kritiek klonk. "Wij weten zelf als sector dat veel goed werk is verricht de afgelopen 25 jaar. Het is zeker nog niet voldoende, maar wij kunnen de verantwoordelijkheid aan. Het is echter wel de hoogste tijd in de overdrive te gaan.

Intussen hebben we een Nationaal Keurmerk Letselschade, een Kamer voor Langlopende Letselschade Zaken, pilots voor mediation en Herstelbemiddeling, verdergaande normering en kwaliteitsverbeteringen in de afwikkeling van letselschade. Maar de behoefte om het kaf definitief van het koren te scheiden, om de beunhazen in de sector aan te pakken, is groter dan ooit. Vandaag zullen we zien waar we staan in dat traject*.”

 

Na Heeremans nam de voorzitter van De Letselschade Raad, Chris Breedveld, het woord en werd er een rondje langs de velden gedaan. Na de pauze vonden er meerdere parallelsessies plaats. De dag werd opgeluisterd met een muzikaal intermezzo waarbij alle aanwezigen trommelend een ensemble vormden, eigenlijk precies zoals de sector dat ook zou moeten doen.
 

* Benieuwd waar de branche nu staat? In de eerstvolgende editie van het SCHADE magazine volgt een uitgebreider verslag van de dag.

 


 

Door Cindy van der Helm. Fotografie Wilmar Dik
Geplaatst op 01-12-2023

Volgende >


Share on: