BMT stelt Jan Caers aan als deskundig maritiem consultant

BMT, een wereldleider in incidenten, onderzoek, survey en consultancy op zee, kondigt de aanstelling aan van Jan Caers als Marine Consultant die deskundige ondersteuning biedt voor de markt van marine surveys in België en Europa. Deze strategische toevoeging versterkt het engagement van BMT om gespecialiseerde en uitgebreide maritieme consultancy- en forensische onderzoeksdiensten te bieden onder leiderschap van Dennis de Bruin.

Jan brengt een schat aan ervaring mee in zijn rol, met een master in nautische wetenschappen van de Antwerpse Maritieme Academie. Met een uitgebreide carrière van 30 jaar, waarvan 11 jaar in functies op zee en meer dan 16 jaar als manager van droge en vloeibare bulkterminals in de haven van Antwerpen, omspant Jan's expertise een divers spectrum van de maritieme en terminal business development markten.

Dennis de Bruin, Managing Director voor BMT's Commercial Shipping Europe, is enthousiast over Jan's benoeming: "We zijn verheugd om Jan te verwelkomen in onze Belgische business, waar we aan de vooravond staan van de onthulling van een aantal opwindende zakelijke mogelijkheden die verbonden zijn aan Marine Incident Investigation Services in de nautische en cargo domeinen. Jan brengt een schat aan ervaring mee die hij gedurende vele jaren heeft opgedaan in de scheepvaartindustrie en zijn aanwezigheid is een echte versterking van ons team."

Jan's internationale ervaring, waaronder meer dan vijf jaar als Port Operations Manager voor Abu Dhabi Ports in Guinee, West-Afrika, voegt een waardevolle dimensie toe aan BMT's wereldwijde bereik. Zijn analytische vaardigheden, vooruitstrevende ideeën en 'no-nonsense' aanpak sluiten naadloos aan bij BMT's streven naar uitmuntendheid.
 
De Bruin zegt over het veranderende landschap in de sector: "We zijn verheugd om Jan aan boord te hebben in een tijd van veranderingen in de sector waarin meer aandacht wordt besteed aan slimme technologieën, groene scheepvaart en autonome schepen."

Jan kijkt ernaar uit om in contact te komen met klanten in de Belgische en Europese maritieme incidenten-, onderzoeks- en onderzoeksmarkten om ons bereik op het gebied van cargo- en nautisch schadeonderzoek volledig te ontwikkelen. Zijn doel is om klanten te ondersteunen met verbeterde mogelijkheden en advies, waarbij een zeer complexe adviescontext wordt bevorderd die zich richt op technische oplossingen en transformatiestrategieën.

Lokaal sluit deze benoeming aan bij BMT's strategie en groeiplannen in de markt van Marine Incident Investigation, ter ondersteuning van de aanwezigheid in de snel groeiende en zich ontwikkelende haven van Antwerpen in België. Als een van Europa's snelst groeiende regio's voor handel en werkgelegenheid, biedt Antwerpen een strategische hub voor BMT's voortdurende expansie.
Geplaatst op 21-12-2023

< VorigeVolgende >


Share on: