Bekendmaking nominaties Adfiz prestatieonderzoek 2024

55 initiatieven werden aangemeld voor het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024. De afgelopen weken zijn de jury’s bijeengekomen om de genomineerden vast te stellen. Voor het thema Duurzame Ontwikkeling heeft de jury onder leiding van voorzitter Jeanet van Antwerpen de volgende initiatieven genomineerd (in alfabetische volgorde):

Nominatie 1: Florius met ‘Duurzame innovatie’
De Verduurzaam Hypotheek van Florius stamt al uit 2019 en is daarmee niet nieuw. Maar recent heeft Florius de Verduurzaam Hypotheek fors vernieuwd. Naast een aantal aanpassingen waardoor de Verduurzaam Hypotheek flexibeler wordt, biedt Florius ook een online energiebespaarcheck en een persoonlijk verduurzamingsadvies door een externe partij. Als onderdeel van de ondersteuning van adviseurs, maakt Florius adviseurs attent op klanten binnen de portefeuille waar vermoedelijk veel verduurzaming mogelijk is. En tenslotte biedt Florius (tijdelijk) een gratis vaststelling van het nieuwe energielabel nadat er verduurzamingsmaatregelen zijn doorgevoerd.

Nominatie 2: Nationale-Nederlanden met ‘Klimaat acceptatieteam’
De verduurzaming wordt vaak ondersteund door allerlei nieuwe technieken en vindingen. Omdat het daarbij veelal ontbreekt aan bestaande data om een passende premiestelling te berekenen, vinden verzekeraars het lastig om innovaties in een vroegtijdig stadium te verzekeren.

Nationale-Nederlanden heeft een apart klimaat acceptatieteam ingericht waar adviseurs en klanten nieuwe initiatieven kunnen voorleggen om te zoeken naar mogelijkheden om de verzekerbaarheid te verbeteren. Dit verlaagt de drempel voor nieuwe verduurzamingstechnieken om breed uitgerold te kunnen worden. 

Nominatie 3: Nationale-Nederlanden / OHRA met ‘Zorggenoot’
Een steeds grotere groep mensen in Nederland biedt mantelzorg. Op werknemers die naast hun werk mantelzorg bieden, legt dit vaak een forse extra druk. Soms met verzuim tot gevolg. Zorggenoot, een initiatief van Nationale-Nederlanden/Ohra, biedt mantelzorgers ondersteuning door middel van praktische tips, een luisterend oor en handvatten om de werk-privé balans beter te kunnen managen. Ook helpt Zorggenoot leidinggevenden om mantelzorg onder de medewerkers bespreekbaar te maken.

De komende dagen worden de genomineerden voor de andere themaprijzen bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaars per categorie worden op 11 januari 2024 bekend gemaakt tijdens de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst. Wil je daar ook bij zijn, klik dan hier.

Geplaatst op 11-12-2023

< VorigeVolgende >


Share on: