Albert Benchimol voorgedragen tot niet-uitvoerend lid van Raad van Bestuur

Aegon zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2024 voorstellen om Albert Benchimol te benoemen tot niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur voor een termijn van vier jaar.

Foto: Business Wire

De heer Benchimol (Amerikaans/Canadees/Marokkaans, 1957) heeft meer dan 40 jaar ervaring als leidinggevende in de verzekerings- en herverzekeringsbranche. Tussen 2012 en mei 2023 was hij president en Chief Executive Officer van AXIS Capital Holdings, een op Bermuda gevestigde wereldwijde gespecialiseerde verzekeraar en aanbieder van verzekerings- en herverzekeringsoplossingen. Vervolgens werd de heer Benchimol adviseur van de CEO en het Executive Committee bij AXIS Capital Holdings, een rol die hij zal blijven vervullen tot eind 2023. Voordat hij bij AXIS Capital Holdings kwam, bekleedde de heer Benchimol verschillende leidinggevende functies bij PartnerRe en Reliance Group Holdings, nadat hij zijn carrière in het bankwezen was begonnen bij de Bank of Montreal. Hij heeft ook een leiderschapsrol vervuld in een aantal andere brancheorganisaties, waaronder voorzitter van de Association of Bermuda Insurers and Reinsurers en als extern lid van de Council of Lloyd's.
 
"Ik ben blij Albert bij Aegon te mogen verwelkomen. Zijn lange en eminente carrière in de verzekeringsbranche en internationale ervaring zullen van onschatbare waarde zijn voor het bedrijf. Ik kijk ernaar uit om samen met Albert in de Raad van Bestuur Aegon door het nieuwe hoofdstuk van de transformatie van het bedrijf te loodsen", aldus William Connelly, voorzitter van de Raad van Bestuur.
 
De benoeming van de heer Benchimol gaat in aan het einde van de AVA van Aegon in 2024. Tot die tijd zal hij de vergaderingen van de Board of Directors als waarnemer bijwonen.
Geplaatst op 09-11-2023

< VorigeVolgende >


Share on: