Duurzaam schadeherstel: wat doen verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars heeft net voor de zomer een manifest opgesteld. Samen met Schoonmakend Nederland en het NIVRE wil het Verbond dat duurzaam schadeherstel eind 2024 gemeengoed is. Hoe ver zijn verzekeraars? Wat doen ze? Wat kunnen ze? In een serie over duurzaam schadeherstel komen diverse verzekeraars aan het woord. Dit keer het verhaal van Midglas.

Het is druk op de meldkamer van De Glaslijn. Om 11 uur zijn op een doordeweekse ochtend al meer dan tachtig schademeldingen binnengekomen. Bovendien zijn alle acht medewerkers in gesprek. Jurgen Quaars, directeur van Midglas, wijst naar het mededelingenbord. “Er komen weer drie lijnen binnen.” De Glaslijn is de schadeafdeling en het kloppend hart van glasverzekeraar Midglas, dat in een rustige winkelstraat in Breda is gevestigd.

Reclamecampagne
Quaars geeft een rondleiding door het kantoor. Hij is zichtbaar trots op zijn bedrijf. Her en der in het gebouw hangen advertenties op de ruiten. Midglas staat aan de vooravond van een reclamecampagne en de boodschap is helder: Duurzaam herstel is geen optie meer.

“Zo’n anderhalf jaar geleden zijn wij met ons project duurzaamheid van start gegaan. Samen met de Universiteit van Amsterdam hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. En we hebben eerst en vooral naar onszelf gekeken.”

Quaars vertelt het quasi nonchalant, maar zowel De Glaslijn als Midglas werken al bijna CO2-neutraal. Voor 2024 is een positieve handprint het doel.

Stilzitten is geen optie
Quaars is gepokt en gemazeld in de verzekeringsbedrijfstak, met name als intermediair in de zakelijke markt. Acht jaar geleden is hij gevraagd om directeur te worden van Midglas. Sinds 2016 zit hij op zijn huidige plek. Hij is enorm gemotiveerd om te werken aan duurzaam herstel. “Waarom? Wil je mijn persoonlijke of mijn zakelijke motivatie weten? Persoonlijk ben ik intrinsiek gemotiveerd om de wereld goed achter te laten voor de nieuwe generatie. Die drive zie ik ook terug bij onze medewerkers. Zowel bij mijn jongere als oudere collega’s. Duurzaamheid leeft. Wij zijn misschien klein, maar kunnen als nichespeler veel impact maken. Zakelijk zie ik duurzaamheid heel simpel als een must. Wij willen vooroplopen en anderen motiveren. In onze visie benadrukken we niet voor niets dat stilzitten geen optie is. Ontwikkelen is de enige juiste weg.”

Bron: Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 07-10-2023

< Vorige


Share on: