Expert-unique Context dankt relaties tijdens feestelijke jubileumviering

Afgelopen dinsdag werden op het strand in Noordwijk de jubilea gevierd van twee bedrijven die begin dit jaar zijn samengegaan: Context vierde het 15-jarig bestaan en RVJ Expertises & Taxaties het 65-jarig jubileum. Met de samenvoeging is de naam RVJ Expertises & Taxaties uit de markt verdwenen. Parallel daaraan werd wat voorheen ‘RVJ aan Zee’ heette omgedoopt naar ‘Context aan Zee’.

V.l.n.r. Michael Blonk, Maarten van der Linden, Bert van Riessen en Pieter-Paul Verhorst. Inzet: de overhandiging van de symbolische ‘toverstok’.

Na een korte speech van Pieter-Paul Verhorst, die dit evenement vanaf 2008 iedere twee jaar onder de naam ‘RVJ aan Zee’ organiseerde, overhandigde hij een symbolische ‘toverstok’ waarmee hij het stokje letterlijk overdroeg aan Michael Blonk, de CEO van Context.
Het is niet de eerste keer dat Michael het stokje overgedragen kreeg. Vijf jaar geleden gebeurde iets soortgelijks, toen Michael de taken overnam van Gerard Böttcher. Michael: “Er is sindsdien veel gebeurd. Ik zal me beperken tot een korte samenvatting van de hoogtepunten. De opdracht van de aandeelhouders aan mij was duidelijk: Context verder uitbouwen met behoud van onze drie kernwaarden, te weten integriteit, objectiviteit en kwaliteit. Om onze opdrachtgevers – waaronder een aantal Nederlandse multinationals over de gehele breedte op het gebied van schade-expertise – te kunnen bedienen, zijn we op zoek gegaan naar partners. Op 18 november 2019 resulteerde dat in de samenwerkingsovereenkomst met Lindesk die sindsdien onze partner is op het gebied van letselschade.

Ik had net mijn draai gevonden toen de wereld op slot ging vanwege COVID-19. In die periode werd het contact met Interlloyd Averij intensiever. Onze Context International-collega’s zochten met regelmaat goede transport- en marine-experts waarop we het gentlemen's agreement met Interlloyd Averij begin dit jaar hebben omgezet in een officiële samenwerkingsovereenkomst.
Toen kreeg ik in november 2022 ineens een telefoontje van Pieter-Paul. RVJ was aan het onderzoeken hoe men verder wilde in de toekomst. Om een lang verhaal kort te maken, op 1 april 2023 zijn we officieel samengegaan.

En dat voelt goed! Het is net of we al jaren collega’s zijn, tenminste zo voelt het voor mij. De komst van het RVJ-team en de samenwerkingen maken dat we als Context een breedtespeler van formaat zijn geworden in de huidige expertisewereld zonder afbreuk te doen aan de eerder genoemde kernwaarden. Sinds ons vorige jubileum zijn we verdubbeld in het aantal mensen. Ik ben dan ook trots op wat we hebben bereikt.”

Ook de partners Lindesk en Interlloyd Averij participeerden in dit evenement. Maarten van der Linden, directeur/oprichter van letselschadebureau Lindesk, en Bert van Riessen, directeur van Interlloyd Averij, namen achtereenvolgens het woord, waarna Michael het formele gedeelte afsloot.

Michael: “De basis ligt er! Nu staan we voor de volgende uitdaging: hoe krijgen we de juiste jonge mensen aan boord en hoe behouden we ze, zodat we als Context in staat blijven om ook in de toekomst de kwaliteit te blijven leveren die jullie van ons gewend zijn. We hoeven ons de komende 5 jaar dus niet te vervelen.”

Vervolgens bedankte hij de aanwezigen, want zonder hen had het bedrijf niet gestaan waar het nu staat. “Op jullie wil ik toosten en ik hoop dat we jullie als ‘expert-unique’ nog vele jaren van dienst mogen zijn.”

Na de toost en een goede maaltijd werden de aanwezigen door de DJ verleid om nog even de dansvloer op te gaan.
 
Geplaatst op 15-09-2023

< VorigeVolgende >


Share on: